bang dat bloedend tandvlees verder terugtrekt.

Author:
tobiasss
Posted:
zo, 07/13/2008 - 20:51
Hallo,

ik heb last van teruggetrokken tandvlees, als gevolg van te hard poetsen volgens mijn tandarts. Op diverse plaatsen is 1-2mm van het tandbeen inmiddels zichtbaar...daar baal ik behoorlijk van. Ruim een maand geleden heb ik met pijnklachten aan mijn tandvlees een bezoekje gebracht aan de tandarts, waar bleek dat mijn tandvlees onstoken was en dat ik zachter moest gaan poetsen.
Om die ontsteking te verhelpen heb ik vervolgens enorm goed op mijn mondhygiene gelet; zorgvuldig met goede techniek en niet te hard gepoetst, geflost, tandenstokers gebruikt en gespoelt met perio-aid. 2 weken later waren de pijnklachten nog niet over, maar mijn tandarts vertelde me dat het tandvlees niet meer onstoken was.
Nu weer 3 weken verder heb ik nog steeds zeurende pijn aan m'n tandvlees en op de plaatsen waar m'n tandvlees terugtrekt zitten er nog steeds rode randjes en steeds een klein beetje bloed precies op de overgang tand/tandvlees. Nu vraag ik mij het volgende af;

- hoe kan ik zo goed mogelijk voorkomen dat mijn tandvlees verder terugtrekt?
- en de pijn afneemt? [zeurend, precies op tandvleesrand]
- is er [operatief?] iets te doen aan het teruggetrokken tandvlees?

Ik zit hier behoorlijk mee in m'n maag; de tandarts weet me niet goed te zeggen waar de pijn vandaan komt en stelde voor dat ik terugkwam wanneer de klacht duidelijker werd, maar ondertussen weet ik niet goed wat ik moet doen en ben ik bang dat mijn tandvlees verder terugtrekt!


Alvast bedankt,

tobias
mecánico para …

misschien erg vreemd om dat te horen, maar poets eens een weekje niet te intens. het lijkt wel of je schaafwonjes beschrijft. Wat wel eens helpt is de borstel eerst onder de warme kraan wat zachter te maken, dan rustig te poetsen en that's it. Niet minuten lang op die randen poetsen. Waarschijnlijk herstelt de toplaag dan en neemt de gevoeligheid af.
succes
zo, 07/13/2008 - 21:17 Permalink