auwww! Help advies graag!!

Author:
auwwww!
Posted:
ma, 09/05/2011 - 11:21
Hallo, Ik heb sinds 2 dagen ernorme last van kauwpijn rechts boven. Ik heb daar ruim 8 jaar een brug zitten en maak me nogal bezorgd! een jaar geleden had ik daar een bultje zitten die af en toe weer weg was. De tandarts heeft me destijds naar de kaak chirurg gestuurd die me weer terugstuurde naar de tandarts! Terug bij mijn tandarts verweest die me naar andere tandarts in een andere stad omdat hij door de brug heen moest of zo, die ik dan wel contant zou moeten betalen!! Ik ben destijds dus niet geweest omdat het bultje geen pijn deed, en bovendien ik mijn dure brug niet kwijt wilde.. NOG STEEDS NIET!!! Het bultje is weg maar ik heb wel ontzettende pijn ervan vooral als mijn tanden op elkaar komen. Ik denk zelf dat het een wortelpunt onsteking zou kunnen zijn!! Kan pas volgende week maandag bij mijn tandarts terrecht! mijn hoofd doet er zelfs pijn van.

Ik slik vanwege Reumatische artritus MTX, daar kan je tandvleesproblemen van krijgen. (ik heb al ruim een jaar een zwelling tussen mijn voortanden in) (ook kronen) Ik ben al diverse keren bij mondhygieniste geweest maar het verdwijnt niet geeft nu alleen maar meer druk!! Ik ben echt radeloos ik wil mijn brug en dure kronen niet kwijt!!

Ik denk zelf dat het een wortelpunt onsteking zou kunnen zijn!! Kan pas volgende week maandag bij mijn tandarts terrecht, die me toch weer met mijn ziel onder mijn arm zal wegsturen... Help!!!!!
Dentje

Klinkt inderdaad als een wortelpuntontsteking of iets wat daar op lijkt. Dat bultje was waarschijnlijk een fistel, die komt alleen op als de ontsteking actief is en pus kwijt moet. Als de ontsteking weer rustig wordt, gaat het bultje weer weg. Dat bultje zorgt er ook voor dat je weinig last hebt. Als de viezigheid niet weg kan, komt er druk op te staan. Druk=pijn.

Waarschijnlijk heeft de tandarts je naar de kaakchiriurg gestuurd voor een apexresectie (verwijdering wortelpunt), maar mogelijk vond de kaakchirurg dit nog te vroeg en ben je toen doorgestuurd naar de endodontoloog(specialist wortelkanaalbehandelingen). Die boort dan een gaatje in de brug en kan door dat gaatje een wortelkanaalbehandeling uitvoeren.

Er moet iets gedaan worden. Als je niks doet kan je hele brug los komen te zitten en ben je hem kwijt. De ontsteking maakt namelijk het fundament van de kies langzaam kapot. Zonder fundament geen brug. Geen last betekend niet dat de ontsteking weg is, hij is dan gewoon aan het sluimeren.

Dit antwoord is een beetje een gok. Of ik het 100% goed heb, weet ik niet, want daarvoor heb ik meer gegevens nodig, maar niks doen is in iedergeval geen oplossing. Je moet van die pijn af.

Veel succes :)
ma, 09/05/2011 - 11:38 Permalink