ANUG geconstateerd

Author:
Tobias1
Posted:
za, 06/18/2011 - 17:44
Hey,

Zo een 2 tot 3 dagen geleden kreeg ik last van mijn tandvlees, gister zag ik dat het wel erg extreem aan het terug trekken was rond 3 tanden, terwijl het rond andere tanden erg was opgezwollen. Snel naar de tandarts geweest, welke ANUG heeft geconstateerd. Er is meteen een afspraak gemaakt bij de mondhygiënist voor aankomende dinsdag, wat nog best ver weg is. Verder heb ik een spoeling gekregen om de bacteriën te doden.

Nu ben ik braaf aan het spoelen, alleen ik zie mij tandvlees rond sommige tanden nog steeds terugtrekken/doodgaan? Echter aangezien ik als een spoedje er tussendoor kwam bij de tandarts had deze geen tijd om al mijn vragen te beantwoorden. Misschien kunnen jullie me helpen?

Is het spoelmiddel genoeg om tot dinsdag mijn tandvlees te redden/behouden? Is er zelfs de mogelijkheid om al wat verbetering te zien? Ik neem aan dat de mondhygiënist dinsdag alles schoonmaakt natuurlijk.

Is het verstandig om gewoon alles door te blijven eten? Of beschadig ik mijn tandvlees op die manier, kan ik beter overstappen naar zachte dingen? Waar ik mijn tandvlees nu zie terug trekken richting de wortel, groeit dat terug?

Verder nog enige algemene tips?

Alvast bedankt!
Lieneke

Welk spoelmiddel is dan de hamvraag.... Bij H2O2; denk eraan het te verdunnen! Anders kan je tandvlees verbranden...
Eten; gewoon blijven doen! En dan graag lekker gezond... Stoppen met roken (?), bedenk of een HIV-test zin heeft....en bedenk je of je genoeg slaap krijgt en niet te veel stress hebt.
za, 06/18/2011 - 20:04 Permalink
Tobias1

Bedankt, voor het snelle antwoord het is een Chloorhexidine 0,2% spoeling. Verder rook ik niet, en HIV zal niet het geval zijn. Genoeg slaap is een tijdje het probleem geweest maar ben ik nu goed aan het oppakken met 8 uur slaap per nacht. Het tandvlees dat al een stukje is teruggetrokken ik gok zo een 4/5 mm. Enige kans dat het gewoon weer terugkomt? Of zal ik daar mee moeten leren leven?

Alvast bedankt! En ik zal jullie sowieso op de hoogte houden van wat de mondhygiënist doet.
za, 06/18/2011 - 20:12 Permalink
Lieneke

Bij een ANUG is het tandvlees gigantisch gezwollen. Dat het nu 'krimpt' is de bedoeling. Je ziet nu waarschijnlijk meer tandoppervlak dan je gewend bent. Als je echt worteloppervlakken (zijn wat geler en zijn niet bedekt met glazuur) te voorschijn ziet komen, dan is dat inderdaad wel een hele heftige reactie. Dat groeit niet terug. Die mondhygienist is heel belangrijk. De eerste tijd kan je het best om de dag er heen, maximaal een week tussentijd.
Hoe oud ben je?
za, 06/18/2011 - 20:22 Permalink
Basset

Als het echt ANUG acute necroserende ulceratieve gingivitis dan moet je zeker een geneesheer raadplegen. Echte ANUG gaat altijd gepaard met een medisch probleem dat behandeld dient te worden anders heeft tandheelkunde geen blijvende zin. Bij ANUG is de eerste behandeling de ulceraties te verwijderen en de ulceraties uit te drogen. Pas nadien is parodontologie in de pockets aan te raden. Gezien dat niet met laser gebeurt zal antibioticabehandeling hierbij wel noodzakelijk zijn.

Uiteraard is het onzeker of de term ANUg wel helemaal korrekt gebruikt is en of het niet alleen een extreme parodontitisch is. echter de witte gele schijn wijst op ulceratie.
zo, 06/19/2011 - 22:12 Permalink