Alveolitis?

Author:
iesjefox
Posted:
wo, 02/01/2012 - 23:03
Hoi,
Ik ben Iris en ik heb precies een week geleden mijn kies laten verwijderen omdat er een ontsteking in de wortel zat en na wortelkanaalbehandeling was hij nog altijd ontstoken en gaatje erin, dus verwijderd.
Dat verwijderen ging niet heel gemakkelijk, de tandarts kreeg steeds kramp en is tussendoor wel 10 keer gestopt met trekken LOL.
Ik heb er geen last van gehad en ook nu doet het geen pijn als ik er niet aankom tenminste...
De wond is vies, er zit een groenachtig spul op, vast van de ontsteking. Het tandvlees aan de buitenkant is dik en pijnlijk als ik het aanraak. Ik heb ook het idee dat de bloedprop in de wond verdwenen is de eerste dag. Ik rook niet.
Mijn tong is aan de kant van de kies geel gekleurd en ik heb ook een bittere smaak in mijn mond en mijn keel doet ook een beetje pijn aan die kant.
Ik vraag me af of ik nu alveolitis heb. Is het gewoon de ontsteking die eruit komt en hoef ik me niet druk te maken, of is het niet normaal dat dit een week na de extractie nog zo is?

Bovendien moet ik over een week naar de orthodontist omdat ik een beugel ga krijgen. De kies die eruit is, is die wat voor mijn verstandskies zit en ze willen mijn verstandskies gaan opschuiven zodat deze op de plaats van de getrokken kies komt. Ik hoop dat dat gaat lukken, maar zie het nu nog niet zitten met die ontsteking. Ben benieuwd hoe lang het gaat duren tot ik de beugel heb...
Alvast bedankt voor het reageren!

Iris
Bange Muppet

Hoi Iris;

Ik heb nu voor de tweede keer in twee weken Alvelolitis.
Het tijdstip waarop ik dit schrijf vertelt je al dat ik dus niet kan slapen van de pijn.
Ik ben gister naar de spoedtandarts geweest die de wonden heeft schoongespoten.Ik kon hem wel AAAAAAAAAAAAAAANVlIEGEN.Zo zeer.
Heb ook de pijn die doortrekt door mijn kaak,naar mijn oor,verhoging en een opgezette klier in mijn hals aan de kant van de extractie.
Tandarts zegt dat de Alveolitis begint twee dagen na 't trekken en dat klopt in mijn geval exact.Het is en helse pijun die je met geen enkele pijnstiller wegkrijgt.Om tegen de muur aan te bonken.Zo zeer.
Advies:Antibiotica,spoelen met een monojet(krom spuitje) met zout water,hij vond verdunde waterstofperoxide te agressief.
Nu ik dit schrijf heb ik twee Naproxen en een Diazepammetje naar binnen gegooid want slapen zou wel leuk zijn.
Liefs en sterkte!
ma, 06/11/2012 - 02:31 Permalink