Al een week ziek...

Author:
Rosanne60
Posted:
wo, 11/05/2008 - 16:46
Beste mensen,

Na al een week ziek te zijn en constant op Internet te lopen zoeken wat ik heb, besloot ik om mij maar aan te melden voor dit forum en mijn vraag hier te stellen! Hopelijk word ik daar wijzer van...
Vanaf vorige week donderdag ben ik namelijk al behoorlijk ziek. Dit is begonnen met algemene griepklachten, overal pijn en hoge koorts. Die koorts heb ik 4 dagen lang gehad (39,6 graden) en is gelukkig sinds maandag eindelijk gedaald naar verhoging/geen koorts. Daardoor voel ik mij wel wat beter, maar mijn klachten zijn nog net zo erg of misschien wel erger waardoor ik mij nog erg beroerd voel.
Al vanaf donderdag heb ik mijn hele mond vol met aften, ontstoken tandvlees (bij mijn achterste verstandskiezen, hier kom ik zo nog op terug), opgezette klieren, keelpijn, enorme pijn in mijn slokdarm met eten/drinken en maagklachten. Omdat ik hierdoor bijna niks binnenkrijg aan eten heb ik zaterdag telefonisch contact gehad met de huisartsenpost. Hier vertelden ze mij dat de koorts niet zo heel erg was (ook al heb ik nooit koorts) en dat ik moest langskomen als ik echt niet meer kon slikken of mijn mond niet meer open kon doen want dan had ik een keelonsteking. Vroeger heb ik heel wat keren keelonsteking gehad, maar sinds mijn amandelen zijn verwijderd (in 2005) heb ik hier eigenlijk geen last meer van gehad. Bovendien heb ik hierbij nog nooit aften gekregen...

Omdat ik het toch niet vertrouwde en nog steeds bijna niks at door de pijn in mijn slokdarm, besloot ik maandag naar de huisarts te gaan. Dit was welliswaar niet mijn eigen huisarts (ik verbleef het weekend bij mijn ouders), maar ik was allang blij dat ik terecht kon en dat er naar werd gekeken. Deze arts zei dat ik een griep te pakken had, een virale keelonsteking en dat er dus niks aan te doen was met een antibiotica. Ook kon ik erop rekenen dat het herstel zeker een week zou duren. De aften in mijn mond en de tandvleesontsteking? Dat waren gewoon de algehele klachten die hoorden bij de keelonsteking, door een verminderde weerstand.

Inmiddels ben ik alweer 2 dagen verder en ik krijg steeds meer aften. Bovendien is de tandvleesontsteking (die ik eerst alleen aan de linkerkant boven en onder had) ook uitbereid naar de andere kant. Eten gaat nauwelijks meer en ik voel mij alsof ik een operatie in mijn hele mond heb gehad. Ik weet dat aften flink pijn kunnen doen, maar is dit 'ziektebeeld' normaal volgens jullie?
Ook de tandvleesontstekingen bij mijn verstandskiezen vind ik maar vreemd. Ik ben nog maar 19 jaar, alle verstandskiezen stonden goed/zijn doorgekomen en eigenlijk heb ik nooit problemen gehad aan mijn gebit (zelfs niet eens een gaatje). Op dit moment lijkt het wel alsof het tandvlees over mijn verstandskies 'groeit', het zit 'losjes', is opgezwollen en gewoon flink ontstoken. Ik gebruik Pyralvex voor de aften en dit stip ik ook aan op het onstoken tandvlees (officieel is het namelijk voor onstoken tandvlees), verder eet ik al mijn voedsel vloeibaar maar mijn eetlust is zo slecht (mede dankzij mijn slokdarm/maagklachten) dat ik bijna niks eet.

Kan ik er inderdaad vanuit gaan dat het komt door een verminderde weerstand en kom ik er vanzelf weer bovenop? Of kan ik toch beter langs een tandarts/huisarts gaan? Ik moet toevallig maandag naar de tandarts voor een halfjaarslijkse controle, maar dan moet ik nog wel even wachten.
Hoop dat jullie advies kunnen geven, alvast bedankt! :)
femke27

hoi

een vraagje
eet je veel zoetigheid ? ( daar kan ook die aften vandaan komen )
maar ik denk wel zeker dat je weerstand verminderd is ga is een tijdje vitamintjes slikken in zo tablet die je op moet lossen in het water te verkijgen bij kruitvat en dat soort winkels

ook zou ik aan raden om die tandvlees onsteking weg te krijgen toch te gaan spoelen en met tandestokers en flossen aan de gaan want tandvlees onsteking gaat niet echt weg zonder dat je wat doen heb namenlijk ook een tandvlees onsteking ook zou je moeten gaan poetsen met paradontax tandpasta helpt ook heel goed

je moet het vooral je tanden goed schoonmaken ook tussen de tanden en kiezen in !

veel sterkte
do, 11/13/2008 - 13:26 Permalink
Riichard

Ik heb zelf last van gelijke symptonen. Ik ben ook 19 jaar.
Ik voel me al een week niet zo goed. Heb het idee dat mijn weerstand erg laag is.
Heb al een week last van zo'n wittig plekje/wondje (aft?) aan de binnenkant van mijn onderlip, er zijn net twee kleine bijgekomen. Ik heb ook al meer dan een week twee opgezwollen klieren in mijn nek. Hoofdpijn en grieperig. En enorme keelpijn.

Verder poets ik soms te hard, mijn tandvlees rechtsbovenin is kapot, op veel andere plaatsen geïrriteerd.

Over het algemeen probeer ik zo gezond mogelijk te leven (vooral m.b.t. voeding), snoep ik weinig en eet ik over het algemeen wel degelijk fruit. Ik drink vooral thee en sapjes als jus d'orange en weinig koolzuurhoudende drankjes.

Ik poets tweemaaldaags met elmex, waarschijnlijk te fanatiek :( Heb wel eens eerder kapot tandvlees gehad maar dat heelde meestel relatief snel.
Ik vlos ook en heb gisteren even gespoeld met van dat oralB dat je oplost in water

Herpes of hiv lijkt me uit te sluiten (hoop ik ten zeerste). Ik ben nu anderhalf jaar trouw aan mijn vriendin :)


Help mij alstublieft! :(
zo, 01/18/2009 - 12:18 Permalink
Rosanne60

Excuses dat ik een hele tijd niet meer heb gereageerd. Allereerst hartstikke bedankt voor al jullie reacties!
Omdat ik het zelf altijd wel fijn vind als iemand nadat hij of zij een bericht heeft geplaatst nog laat weten hoe het is afgelopen, zal ik hier nog even kort zeggen wat ik nou precies had. Misschien hebben andere mensen hier in het vervolg nog wat aan!

Zoals ik al beschreef had ik mijn hele mond vol met aften en mijn tandvlees (bij mijn verstandskiezen) ontstoken. Omdat ik zo ziek bleef ben ik uiteindelijk naar de huisarts gegaan, waar bleek dat ik een keelonsteking en zelfs een longonsteking had opgelopen (vandaar mijn andere klachten en de hoge koorts). Mijn weerstand was op dat moment dus echt ontzettend slecht waardoor ik overal aften en ontstekingen in mijn mond kreeg. Wat de oorzaak & het gevolg was weet ik niet, het kan namelijk ook zijn dat de ontsteking in mijn mond er eerst was, waardoor ik keelonsteking kreeg (waarmee ik te lang rondliep en uiteindelijk dus longonsteking had). Na goed uitzieken en een antibiotica ging het gelukkig al een stuk beter en in diezelfde week moest ik heel toevallig naar de tandarts voor controle. Aan de aanslag op mijn tong was goed te zien dat ik een infectie had en verder is toen besloten om mijn verstandskiezen eruit te halen. Er groeide namelijk nog wat tandvlees als een 'kapje' over mijn kies heen, waardoor het snel ontstoken raakte en wat misschien zelfs (mede dankzij mijn slechte weerstand) de keelonsteking heeft veroorzaakt.
Inmiddels zijn alle vier de verstandskiezen verwijderd en ik heb tot nu toe nergens meer last van gehad! Ook de opgezette klieren, die ik toch wel regelmatig had, heb ik nu niet meer!! Of dit uiteindelijk de oorzaak was of de keelonsteking weet ik natuurlijk niet, maar het in ieder geval met mijn weerstand te maken.
Veel kiwi's eten dus..en misschien toch eens de tandarts er naar laten kijken! Het was in ieder geval geen Herpes infectie, gelukkig! (Oh dat middel dat ik tegen aften had, Pyralvex helpt overigens wel erg goed. En verder helpt spoelen met Chloorhexidine voor de ontsteking..Ook om je keel te ontsmetten).

Nogmaals bedankt voor de reacties! :)
di, 03/03/2009 - 23:47 Permalink
Riichard

Ik reageer ook nog maar even :)
Ben uiteindelijk naar de huisarts geweest en vervolgens moest ik bloed laten prikken. Kwam uit dat ik een of ander virus had maar het was gelukkig na een week weer over.
In de tussentijd veel vlossen en spoelen.
Ik had toevallig ook last van tandvlees dat over mijn verstandskies heen groeide. Volgende week vrijdag moet ik ze laten trekken ;-( Heb jij ze alle vier tegelijk laten trekken Rosanne?

De opgezette klieren zijn nog wel een tijdje gebleven maar voor de rest is alles weer goed gekomen. Ik was naderhand heel bij dat ik weer normaal kon poetsen!
wo, 03/04/2009 - 07:41 Permalink