Aften en Sonicare

Author:
lucclemens
Posted:
wo, 12/21/2011 - 23:06
Beste allemaal,

Sinds kort hebben ik en diverse familieleden via de Shell actie een Philips Sonicare aangeschaft. Ik ben er zelf helemaal lyrisch over, ik merk enorm verschil aan mijn tandvlees en m'n tanden worden beter schoon.

Mijn enigste twijfel is dat ik nu zelf last heb van schrale plekken aan de binnenkant van mijn wang en irritaties op de tong. Mijn moeder heeft zelfs een aantal redelijk grote aften waarvoor ze bij de tand- en huisarts is geweest. Deze zijn nu na 3 weken bijna allemaal genezen.

Ik heb ook even gegoogled op het onderwerp, en daar zag ik bij een reviewpost dat er ook iemand sprak van een afte na het eerste gebruik van de Sonicare. Het is nu niet mijn bedoeling om het product in kwaad daglicht te zetten, maar ik zou graag willen weten of er professionals/thuisgebruikers zijn die mijn symptomen kunnen verklaren (is dit mechanische irritatie of heeft het met de "mondweerstand" te maken) en of dit blijvend is.

Wil ik nog even toevoegen dat we voor de Sonicare een eenvoudige Oral-B elektrische tandenborstel jaren hebben gebruikt, we beiden last kregen na ongeveer 2 tot 3 weken gebruik.

Ik kijk uit naar jullie reacties!

Luc
Newtan

Hoe aften ontstaan, is niet helemaal duidelijk. Het wordt nog steeds onderzocht.
Een ding is zeker: eerst moet er een wondje in het zachte deel van het tandvlees zitten. Dat is het stuk met de adertjes er in.
En een nieuwe borstel poetst nu eenmaal erg goed. En dan zijn wondjes sneller gemaakt.
Ik denk dat je het probleem dus in die hoek moet zoeken.
Het apparaat zelf is minder aggressief dan de Oral-B.

Wat je eventueel kunt doen om de borstel nóg zachter te maken, is hem even 4 seconden onder de hete kraan houden. Dan blijft-ie 1-2 minuten zacht.
do, 12/22/2011 - 00:54 Permalink