Afstervend wangvlies?

Author:
Fabs89
Posted:
ma, 03/15/2010 - 13:44
Goedendag allemaal,

ik krijg sinds het gebruik van 2 soorten tandpasta's, enkele uren na het poetsen 'last' van witte vliesjes, dit lijkt op dood tandvlees/wangvlies. De vliesjes komen helemaal bovenaan in mn mond, boven mn voortanden vooraan in mn mond, waar zeg maar het tandvlees overgaat in zacht vlees.

Ik heb al wat lopen zoeken op internet maar kon echt helemaal niks vinden!!!
Ik maak me best wel zorgen omdat waar het vlies vandaan komt, het vlees ook wat 'ijzerig' proeft.

Help! Wat is dit? En kan het kwaad??
Fabs89

Haha, nee ik gebruik ze niet tegelijkertijd! Maar ik heb een tijdje met de 1 gepoetst, en toen had ik dit probleem, dus poetste ik later met de andere tandpasta, maar bij die had ik het ook.

Laten we even zeggen dat het om 1 van de twee gaat. Het is niks uit de tandpasta wat achterblijft ofzo, het is vrij duidelijk dood vlees.. (uit de mond)..
ma, 03/15/2010 - 14:50 Permalink
alpifresh

Je bedoelt van die vliesjes, net zoals wanneer je huid verbrand was in de zon, en je nu aan het vervellen bent? Maar dan in je mond?

Bijzonder.

Lijkt mij een leuke vraag voor een mondhygiëniste. Lieneke, joehoe :smt006 , bent u daar? (of een andere mh)
ma, 03/15/2010 - 14:58 Permalink
Fabs89

Hmja, daar zou je het misschien wel mee kunnen vergelijken.. Maar het zijn echt zachte sliertjes van ong 2mm breed bij 2 cm lang, opgerold, zeg maar. Hihi wat klinkt dat allemaal toch lekker *not* =p

Alvast bedankt voor de reacties :D
ma, 03/15/2010 - 15:03 Permalink
alpifresh

Dat opgerolde is waarschijnlijk omdat het tussen je wang/lip en tandvlees in zit. Ik gok ook maar een eind, hoor. Ben wel benieuwd wat het nou is.
Het scheelt je in ieder geval een kostbare peeling bij de schoonheidsspecialiste. Jij krijgt vanzelf nieuw, fris wangvlies. Zie je er gratis en voor niks weer jonger uit! :)
ma, 03/15/2010 - 15:28 Permalink
Fabs89

Ik mag toch hopen dat het in elk geval van mn wangvlies is! Niet dat mn tandvlees langzaam afsterft en verdwijnt! :o
In het beste geval is er dus gelukkig niks aan de hand.

Nouja, ik zal het nog wel even aan mn tandarts vragen, misschien heeft hij ook nog wel een mooi verhaaltje (ookal heb ik vaak het idee dat die man zijn vak niet goed verstaat en het niet voor mijn gebit, maar zijn geld doet).. Dat kan dus beter, maargoed, ik ben ook erg benieuwt en ook naar andere gissingen/theorieen!

Dus, ik hoor graag van jullie!

Groetjes!
ma, 03/15/2010 - 16:22 Permalink
Lieneke

Hoor/zie deze klachten vaker. Volgens een collega heeft het te maken met het vocht ontrekken van bepaalde tandpasta's. Je hoort dit vaak bij de tandpasta van OralB en sensodyne. Ook hoor je het van whitening tandpasta's.
Een tandarts die onderzoek doet naar speeksel, gaat dit waarschijnlijk verder onderzoeken. Verder is er dus niet echt officieel iets van bekend.
ma, 03/15/2010 - 17:18 Permalink
Fabs89

Dat zijn inderdaad de tandpasta's waar het om gaat, de sensodyne iso active en die nieuwere OralB waar overigens veel te veel krijtpoeder in zit naar mijn mening :roll:

Bedankt voor je reactie Lieneke! Dus het is eigenlijk maar afwachten wat het nou is. Ik hoop dat ik dat ooit nog eens zal meemaken :)
di, 03/16/2010 - 09:54 Permalink