afspraak mondhygieniste, wat houdt het in?

Author:
bijnatrouwen
Posted:
vr, 08/08/2008 - 11:58
Over een paar weken heb ik 2 afspraken bij de mondhygieniste staan. Hiervoor ben ik enkele keren bij de tandarts geweest ivm extracties kiezen en wortelrestjes. ik heb nu 2 noodbruggen bovenin. onder komen ook 2 bruggen. mijn noodbruggen heb ik nog bij bezoek mondhygieniste.
mijn vraag is nu, wat er precies wordt gedaan bij zo een bezoek? algehele reiniging en wat houdt dat in? mijn tandvlees is ook nog aan het genezen ivm hechtingen etc.
krumudatra

Het hangt geheel af van wat er met je gebit/tandvlees aan de hand is. Bij "uitgebreide gebitsreiniging" wordt er tandsteen weggehaald en gepolijst. Daarnaast worden er tips gegeven over het zelf schoonhouden van je gebit.
Als er echter sprake is van een tandvlees probleem waarbij het tandvlees ontstoken is geraakt 'ginigivis/parodontitis' kan er afhankelijk van de ernst meerdere afspraken nodig zijn. Informatie hierover kun je op deze site wel vinden.

Het hebben van een noodbrug is geen bezwaar voor de behandeling. Ook als het trekken al een paar weken geleden is, is dat geen bezwaar. Zelf houd ik altijd een termijn van minimaal een week aan tussen trekken en gebitsreiniging.
vr, 08/08/2008 - 13:12 Permalink