Afgekneld tandvlees tussen voortanden

Author:
Batterijvogel
Posted:
zo, 02/06/2011 - 11:12
Sinds anderhalf jaar heb ik een beugel. Voordat ik eraan begon, zat er geen spleetje tussen mijn voortanden, maar tijdens de behandeling is dat er gekomen (de orthodontist had twee kiezen getrokken om plaats te maken), en in de tijd dat het er zat is mijn tandvlees tussen die tanden gegroeid. Nu is het zover dat het spleetje weer weg is, maar dat tandvlees zit er nog steeds en het is vreselijk gaan irriteren. Het is dik geworden en het doet heel veel pijn. Het zit nu "over" mijn tanden heen:

http://i55.tinypic.com/14xjj12.jpg

Aan de voorkant is het niet opgezwollen, maar het "flapje" tandvlees dat normaal tussen mijn voortanden zat, zit nu los:

http://i54.tinypic.com/9is9w4.jpg

Ik heb geprobeerd om met een ragertje tussen mijn tanden het tandvlees aan de achterkant een beetje los te maken, maar ik geloof dat dat niet zo'n goed idee was, want het deed enorm veel pijn en het enige effect dat het had, was dat het ging bloeden (vandaar ook dat rode vlekje op de eerste foto :roll: )

Gaat de zwelling en de pijn vanzelf weg, of moet ik er iets aan laten doen? En groeit dat flapje aan de voorkant weer vast (zo niet, kan het kwaad dat het los zit)?
Batterijvogel

Bedankt voor de link, maar die topicstarter geeft niet aan ook pijn te hebben aan het tandvlees. Dat is bij mij nog niet minder geworden en aangezien mijn beugel er nog wel een paar maandjes in moet blijven zitten, is "het gaat over nadat de beugel is uitgenomen" niet echt een antwoord op mijn probleem :-?
Ik zal nog wel een paar daagjes afwachten.
ma, 02/07/2011 - 22:38 Permalink