advies omtrent kaakklemmen

Author:
Biancav1
Posted:
ma, 08/18/2014 - 18:26
Hai all,

Sinds een dag of vier heb ik enorme last van me rechter ondergebit gedeelte.

Ik heb een wortelkanaalbehandeling gehad weken geleden bij een brug .. en dat is goed gegaan. Daarnaast zit een dummie.. dus onder die brugdeel geen tand.. echter heb ik uitstralings pijn op die plaats en soms voel ik de pijn aan de voorkanten van me kiezen en naar de tand waar men die wotelkanaal behandeling hebben gedaan, ( soms niet altijd ) die daar achter zit maar ik voel ook een soort getrek/ geduw.

Nu weet ik dat ik enorm gespannen met me kaken zit.. maar sinds ze boven hebben getrokken.. een kies .. had ik enorme pijn in me boven kaak, slaap end . Voor mijn gevoel is er toen iets fout gegaan.. maar dat is mijn gevoel.

Nu heb ik weer last daar trekkend naar me neus en pijn onder .. plus in me nek onder me kaak en achter me oren.. dus ik vermoed zelf zenuwpijn vanuit me kaak.

Ik moet morgen toevallig naar me tandarts.. en zal het voorleggen maar wat ik mij afvraag... is er een middel om spieren bijv in je kaak te ontspannen en voornamelijk snachts. snachts ben ik er niet allert op nl.

Ik weet dat ik me kaken op elkaar klem.. zeer zeker ook omdat ik nog maar een paar tanden heb , welke volgende week eruit worden gehaald.

Ik ben bekend met tmd maar dan links en niet rechts..maar ik vermoed dat rechts nu ook uit balans is.. daar als ik op me kussen lig het gevoel heb dat me kaken scheef staan.. en ja dan klem je ook nog eens.. dus ja.

Ik vraag morgen wel een verwijsbrief naar de kaakchirurg als me tandarts zelf niets kan vinden. Heb ook moeite met slikken.. wat begonnen is toen ze boven hebben getrokken.

De pijn die uitstraalt onder lijkt op een zenuwpijn en ik denk ook dat me brug aan het werken is.. zo een gevoel wat je ook hebt als je een beugel hebt waarbij je tanden op hun plek worden gezet door aandraaien.

Weet iemand iets behalve een bitje wat de spieren nog meer kan ontspannen ? ik denk dat het al zou schelen als het alleen voor de nacht is.

Bianca
Biancav1

Ja ik denk wel dat we die kanten opgaan. Kan er ook nog wel bij als therapie haha..

In ieder geval laat ik eerst de kaakchirurg weer kijken.. die had ongeveer 2 jaar geleden al tmd als diagnose gesteld.. tis alleen nu dus verergerd.

Wat ik wel merk als ik paracetamol codiene neem dan ontspannen de spieren ook meer.. maar dat is prettig als je pijn hebt.. maar niet om steeds maar in te moeten nemen..

Ik moet zo naar de tandarts en maar even overleggen.. want er moet nog een kies uit aan die kant en ik ben eigenlijk een beetje angstig dat het dan verergerd.. maar dat horen we dan wel.

Trouwens vraagje.. achteraan heeft hij een kies getrokken .. nu hoor je normaal 1 knak.. ik hoorde er 2 .. is dit normaal ..want voor mijn gevoel en ervaring zat daar iets niet helemaal lekker. De kies is er wel helemaal uit gekomen.. dat controleert hij altijd netjes.

Bianca
di, 08/19/2014 - 15:31 Permalink
Biancav1

Ja ik had al wat rond gezocht hier en daar...vandaar ook me vraag over het ontspannen.

Hij heeft de boel een beetje bij geslepen.

Punt is dat ik rechts boven bijna niets meer hebt zitten ... en waarschijnlijk daardoor ook die uitstraling nu hebt. ( ivm eten )

Dus even afwachten allemaal hoe het gaat als ik me bovengebit hebt ... anders toch even door sturen en naar de fysio .


: ) Thanks weer,

Bianca
di, 08/19/2014 - 16:36 Permalink