Acute tandvleesontsteking door wisselwerking medicatie ???

Author:
Mandy1983
Posted:
za, 02/27/2010 - 01:58
Beste lezers,

Ik ben een jonge vrouw van 26 jaar en heb sinds woensdag 24 febr last van enorm gevoelig tandvlees wat enigzins is opgezwollen, wellicht ontstoken, maar nog niet echt bloedrood ofzo... Ook mijn klieren zijn wat opgezet. Het lijkt steeds meer te irriteren, waardoor ik nu ook echt goed last heb zonder te eten, drinken, roken of wat... Zelfs gewoon uren stil zitten laat de irritatie niet minderen..
:cry: :cry:
Mijn tandarts is altijd enorm tevreden met mijn schone gebit en ik heb dan ook bijna nooit gaatjes, ooit is 1 in mijn "brosse"kies, zoals de tandarts het noemde... :smt001

Ik heb in de twee weken voor valantijn meerdere antibiotica gehad i.v.m. een opgelopen zwemmerseczeem (zat ik dinsdag nog aan / kuur 3 mnd = terbinafine 250 mg), een zware bacteriële luchtwegeninfectie (korte kuur van 7 dgn), die een collega ook bleek te hebben.. en daarna maagpijn, waarvoor ik omeprazol actavis 20 mg kreeg..
OP de bijsluiter van de omeprazol staat dat ontstekingen in de mond een wisselwerkeing kunnen zijn (zeer weinig), van de huisarts moest ik stoppen met alle medicatie en dan zou het wel wegtrekken zei ze.. :smt017

Nu heb ik echter steeds meer last en zijn sinds vanavond ook mijn klieren opgezet... :(

Kan iemand mij vertellen of ik niet toch langs de tandarts moet? Ik vind de pijn niet meer om uit te staan... Thanks voor een eventuele snelle reactie..

Greetz Mandy
Lieneke

Tandvleesontsteking gaat vaak gepaard met verminderde weerstand. Of de a.b. echt de oorzaak van de ontsteking is, betwijfel ik. Wat je soms ziet gebeuren is, dat de a.b. ook bacterien in de mond aanvalt. Maar soms blijven dan juist de sterke bacterien over en krijg je een superinfectie. Wat ook kan is dat er tandsteen wordt ingesloten en dat het ontstekingsvocht geen goede uitgang meer heeft zodat de boel gaat opzwellen.

Pijn die echt niet te houden is, daar kan je mee naar de spoeddienst. Maar misschien kunnen ze niet zoveel voor je doen omdat soms een hele lange behandeling nodig is bij de mondhygienist. Maar dan kan je in ieder geval even laten kijken wat er precies aan de hand is.
za, 02/27/2010 - 10:01 Permalink