Abces / puistje na bijten op iets hards

Author:
Linda75
Posted:
zo, 02/03/2019 - 19:34
Goedenavond,

Een maand of 2 geleden heb ik op iets hards gebeten met mijn achterste kies en daarna deed kauwen ontzettend zeer. Ik heb dat even aangekeken en na een week nam de pijn wat af. Langzaamaan ook weer met die kies gaan kauwen en toen ging hij toch weer snel pijn doen, waarschijnlijk toch weer te snel belast.
Ik kauwde daarna consequent aan de andere kant en de pijn werd steeds minder. Het enige wat overbleef is gevoelig tandvlees aan 1 kant van de kies.

Omdat dat tandvlees gevoelig bleef, heb ik een tandarts spiegeltje gekocht om het eens te bestuderen. Ik kon daarmee dus een bultje met pus ontdekken aan de zijkant van mijn kies. Dit hou ik nu al een week of 4 in de gaten. Steeds zit er weer wat pus in wat later weer weg is. Op dit moment is het alleen nog een rood bultje maar als ik met mijn tong voel is de zwelling al wel een stuk minder. Mijn tandvlees is aan diezelfde kant van de kies (op de overgang van mijn kies naar tandvlees) ook rood en ziet er een beetje ontstoken uit.

Al met al: het gaat steeds beter en de pijn wordt toch duidelijk wel steeds minder maar wel heeeeel langzaam.

Op internet lees ik overal dat je met zo’n bultje linea recta naar de tandarts moet, maar ik heb toch het idee dat het uiteindelijk wel over zal gaan en wil mijn lichaam eigenlijk de kans geven het zelf op te lossen.

Kan iemand mij adviseren wat wijsheid is?
Linda75

Ik vergeet er wel nog bij te vermelden dat het een kies betreft waar al een wortelkanaalbehandeling bij is gedaan (jaren geleden) en al een paar keer opnieuw is gevuld. Ook is er al een paar keer een stukje afgebroken. De kies is dus niet meer optimaal, maar de tandarts wil ‘m zo lang mogelijk sparen.
zo, 02/03/2019 - 19:42 Permalink