Abces? en nu

Author:
marjolein 123
Posted:
ma, 05/07/2012 - 12:39
Hallo allemaal, Wat mijn probleem is, is het volgende. Het is al eens behandeld op dit forum maar dat is zo'n 2 jaar terug en daar heb ik nu niets meer aan.

Ik ben al over de 50 en heb altijd veel aan mijn tanden en kiezen laten doen. Heb nu net een nieuwe tandarts aardige man overigens. Ik heb mijn vorige verlaten omdat ik daar geen goed gevoel meer bij had. Hiij wilde implantaten gaan zetten in een mond waar verschillende ontstekingshaarden zitten. Leek mij geen fijn plan.
Nieuwe genomen
Heb bloedend tandvlees en de therapie was tandsteenverwijderen. Was echter onvoldoende gedaan zo bleek later op een door de tandarts gemaakte foto. Had ik daar 4 keer gezeten voor jandoedel.

Na een maand of zo begon het toch weer echt te rommelen. Mijn tandvlees ging weer bloeden en ik maar ragen en flossen en poetsen om er mal van te worden. Ik weer heen , weer een foto maar nee geen abces?? Ik wist zeker dat er wat zat. Je voelt het en je proeft het. Heb ik een afspraak voor een zenuwbehandeling daar want dat was de oplossing is ze ziek............ dat kan maar zit ik daar 1 uur voor piet snot in die wachtkamer met mijn zere kaak.

Thuisgekomen meteen de nieuwe tandarts uit het dorp gebeld en daar kon ik komen. Hmm nog dichterbij ook :D

Om een lang verhaal (want dat is het nu onderhand wel,) kort te maken. Ik heb wel een abces en mijn nieuwe tandarts zegt mijn lieve hemel mens je bent het stadium mondh. al lang voorbij. Verwijsbrief parodontoloog gekregen.

Nu heb ik MS en gebruik ook medicatie tegen epilepsie. Ergens in mijn hoofd zit zo'n wit plekje op een kruispunt zal ik maar zeggen en als ik die pillen niet inneem dan tsja dan gaat het fout.

De bijwerkingen van die pillen zijn o.a ontstekingen van de slijmvliezen van de mond. Zo zijn er nog meer bijwerkingen en ja die heb ik ook en dus weer een pilletje tegen een pilletje :smt003

O ja en ik heb ook heel wat jaren van die Interferonen gespoten maar ben daar nu mee gestop. (hoefde niet meer, pastte niet meer in de doelgroep :-? )Wel al die jaren dus last gehad van dat tandvleesgedoe.

Nu heb ik een verwijsbrief maar mijn verzekering vergoed geen bal. Geen contract bij deze tandarts/parodontoloog. Ik moet naar een mondhygienist met aantekening of zo. (wel contract)

Maar weet je wat ik nu eigenlijk wil...... dat is gewoon naar een kaakchirurg. Kan die alles eens goed bekijken. Ik ben het allemaal zo zat. Er is zoveel geld op gegaan aan foto's maken en tandsteenverwijderen zonder echt resultaat dat het huilen me nader staat dan het lachen. Het is niet meer op te brengen ook.

Ik heb nu dat abces, dikke bult die ik open hou zelf zodat de rommel eruit kan en dat hobbelt wel. (ik voel het tot mijn oogkas he brrrr)Kan slecht eten daar maar goed dan maar aan de vla. Maar stel nu dat ie er toch uit moet dan moet ik weer een brug. En dan gaat die ontseking in mijn mond niet over want dat zit overal en hoeps de volgende valt ten prooi.

Mijn vraag is dus ....Hoe kom ik bij een kaakchirurg zodat de kosten vergoed worden uit het basispakket want als je dat voor elkaar krijgt dan hoef ik veel minder volgens miij bij te betalen. En let wel he het komt volgens mij echt door die medicijnen want een slons met mijn gebit ben ik zeker niet. Als je eens kon zien hoeveel er al aan gesleuteld is dus ik wil heus niet voor een dubbeltje op de eerste rang staan. Ik wil de juiste informatie en van die ellende af. O jeemig een kunstgebit :smt009

Heb je een verzekering al jaren met 4 sterren en dan heb je dit :smt013

Hoop van iemand iets te horen

Groetjes en dank voor de moeite van het lezen

Marjolein
mecánico para …

om het eerlijk te zeggen vind ik het een warrig verhaal en het abces zal er wel zitten, maar is de rest ook zo slecht dan?
daarnaast, de kaakchirurg is niet gratis want dat begint al met je eigen bijdrage van 225 euro en als de indicatie voor verwijderen niet in het boekje van de kaakchirurg staat kost het je gewoon het tandarts tarief = geen basis zorg.
Het lijkt me zinvol om een overzicht te maken van de kwalijke tanden en kiezen en die af te gaan schrijven. dat verhaal van je verzekering, advies mondhygieniste want de parodontloog heeft geen contract.........kweenie, maar als ik naar de internist moet ga ik ook niet bij de zuster langs.......dus ofwel ze vergoeden een deel of ze vergoeden niets. ze klooien maar wat en ik zou dat met rechtsbijstand keihard aanvechten.

nb, geen antwoord binnen een dag en al ontevreden........ik zou mijn houding in die richting ook bijstellen want het is hier geen betaalde helpdesk.
ma, 05/07/2012 - 23:35 Permalink
marjolein 123

Hee wat raar ik dacht dat ik een bericht had achtergelaten en mijn excusus had aangeboden echt waar. Is zeker wat misgegaan want ik ben beonnen met het toegeven dat het een warrig verhaal is en dat je daar dan uit kan zien hoe de paniek hier is toegeslagen.

Vervolgens heb je je bedankt voor de opmerking wederom contact op te nemen met de verzekering en na te aan hoe of wat iets wat ik nu inmiddels gedaan heb en je dat nu wilde vertellen :-?

Ik snap er niets van dat het plaatsen niet gelukt is sorry.

Goed heb mijn verzekering gebeld en inderdaad er zijn mondhygienisten die de module hebben gedaan en ook sommige tandartsen en die zijn volgens mijn verzekering net zo goed. Ze kunnen dus niets voor me doen. Het station tandarts ben ik al voorbj volgens mijn eigen tandarts nu die ziet het niet meer zitten

Ik ga nu maar doen wat mijn tandarts zegt en de offerte afwachten van de parodontoloog en dan daarna de DAS eventueel inschakelen.

Ik hoop dat je dit nu wel leest vind het heel heel erg vervelend dat dit zo gaat

met groet en dank Marjolein
wo, 05/09/2012 - 11:16 Permalink