Aardige tandvlees probleem

Author:
baas10
Posted:
zo, 03/04/2012 - 19:46
Hallo, ik heb al een tijdje last van tandvlees, en ik ben al een week begonnen met stokers...
Maar het is heel rood en het gaat niet weg...
Ik gebruik ook al een tijdje elektrische tandenborstel, maar die is ook pas nieuw omdat mijn beugel er net 3 weken uit is..
Ik heb het gevoel dat de elektrische tandenborstel ook heel hard is.
En ik heb niet het gevoel dat het weg gaat... ik heb denk al zon 4 a 5 maanden tandvlees problemen.. maar ortho zei alleen maar van ja beter poetsen-_- ik poets 3 x per dag met paradontax.. en elke dag dan tandenstoken deze dagen..

Is het heel erg of valt het mee?

gr
Attach
baas10

Ik heb het vermoeden dat je tandsteen tussen je tanden hebt.
Onder het tandvlees.
Maar ik zou zeggen: ga eens langs bij een mondhygienist.
Want verder doe je het heel goed, met stokers en Parodontax.


Ja oke, maar wat zou de mondhygienist kunnen doen dan? Want ik ben vroeger daar ook geweest, en toen heeft ze me alleen maar tandenstokers gegeven en niks anders..want als dat waar is met die tandsteen, moet er tog wel iets gebeuren lijkt me?

Gr
ma, 03/05/2012 - 13:32 Permalink
baas10

Ik ben net naar mondhygienist geweest, en hun hebben tandsteen weg gehaald en een recept gegeven voor een Mondspoeling genaamd Perio Aid, en ik zei dat het niet wegging met stokers en elektrische tandenborstel, en hun keken me verbaasd aan.. Ik dee ht voor en hun zeidendat hét gwn goed was... Dus wat zorgt die perio aid dan voor precies?
Gr
di, 03/06/2012 - 12:30 Permalink
Lieneke

Als het ontstoken is, kan het in het begin inderdaad pijn doen. De stoker moet er ook niet al te gemakkelijk door heen kunnen. Zodra de zwelling wat verdwijnt, wordt het vast makkelijker. Heb je het idee dat je er voor geen mogelijkheid tussen kan, pak dan een flossdraad.
zo, 03/11/2012 - 10:42 Permalink
baas10

Ik kan er wel doorheen, maar niet heel veel zeg maar.. Een klein stukje... Maar als ik stook.. Bloed het niet meeer, eerst wel maar nu niet meer, en het is its rozer geworden van kleur. Maar nog steeds even dik de zwelling.. Goed of niet goed?
zo, 03/11/2012 - 13:40 Permalink
baas10

Waar ik trouwens ook wel een vraag over hebt is het volgende:
Als ik wakker word bijvoorbeeld van slapen, dan is mijn tandvlees helemaal rood zegmaar, niet meer roze.. En soms in de dag word het ook rood, bijvoorbeeld na het eten..
En voel ik beetje jeuk achtig iets op me tandvlees, zon gevoel dat je voelt dat je tandvlees egt onstoken is, beetje dat ie warm aanvoelt. Waar kan dat aan liggen, en na bijna een week is de conditie niet veranderd.. Even dik enzo.. Heb gevoel dat het niet weg gaat.

Gr
zo, 03/11/2012 - 20:00 Permalink