30 minuten wachten met poetsen voor/na eten

Author:
Izzy9595
Posted:
do, 05/25/2017 - 23:05
Hallo,

Ik lees overal dat je 30 min moet wachten met poetsen voor en na t eten.
Echter heeft iedereen t over eten/drinken van ZUUR.
Naar mijn weten eet/drink ik geen/amper ZUUR. Is het dan toch beter om me wel aan de regel te houden?
Zo eet/drink ik wel SUIKER, geld deze regel dus ook voor suiker?
Ik kan het nergens duidelijk terug vinden.
Is het zo dat suiker zich omzet in ZUUR o.i.d., dus dat de regel ook geld voor nuttigen van suiker/voor vrijwel iedere maaltijd?
Ik vraag dus niet om uitleg waarom je moet wachten en hoelang etc., mijn vraag is dus, omdat iedereen het alleen over zuur heeft, kan je je hier beter ook aanhouden als je geen zuur eet maar wel suikers etc.? Ik vindt t geen probleem om me aan deze regel te houden, maar als het voor mij verder niet uitmaakt, is het toch wel handiger om soms meteen na t eten tanden te poetsen.
Of wordt er gewoon meer bedoeld dat je na eten/drinken van zuur er EXTRA op moet letten omdat deze een extra grote aanval op je glazuur geven, maar dat je sowieso beter na maaltijden kan wachten, ook als je geen zuur producten hebt gegeten/gedronken?
Lieneke

Goede vraag. Het staat sowieso ter discussie of je echt moet wachten met poetsen, want een tong schuurt ten slotte ook. En inderdaad...die vlieger zou enkel opgaan bij het consumeren van zure producten. Echter, het blijkt dat de leek vaak niet goed op de hoogte is welke producten zuur zijn en welke niet. Jammer dat dit niet op de verpakking is te lezen. Bovendien is het ene zuur het andere zuur niet ivm de buffercapaciteit. Zuur is dus lang niet altijd te proeven, juist als er (vee)l suiker bij in zit.
Persoonlijk zou ik het advies rondom wachten met poetsen enkel geven als er al tekenen zijn van slijtage/erosie. Inderdaad...het is in de praktisch vaak niet mogelijk.
vr, 05/26/2017 - 14:06 Permalink