Zwelling wang + pijn, aub HELP

Author:
pascal977
Posted:
do, 06/09/2005 - 08:29
Afgelopen dinsdagmorgen ben ik bij de kaakchirurg geweest voor het laten verwijderen van 2 verstandskiezen (links). Zag er erg tegenop, maar de behandeling viel wel mee. Gelijk m'n vriendin opgelucht opgebeld, dat t alles meeviel. In de auto terug naar huis al n ijszak d'r op. 2 uur later begon een kleine zwelling en kreeg ik wat pijn, wat resulteerde in wat hoofdpijn. Ook nog niet zo gek d8 ik. Maar nu (donderdag) zit ik met een enorme wang. En dan ook echt enorm. Als ik buk, dan bungelt de wang gewoon. Doet ook pijn als ik buk. Ook 's nachts word ik er wakker van. Ik neem dan een paracetamol en kan dan weer 2 uurtjes slapen. De wang lijkt in grote toe te nemen en zakt nu ook wat naar m'n keel. Waardoor ik dus nu ook wat keelpijn heb. Ik gebruik 3 maal daag de bruistabletten 600 van ibu. Daarnaast slik ik nog zo'n 3 paracetamol per dag. Tot slot gebruik ik nog steeds ijszakken, als ik echt veel pijn heb. Vanochtend spuugde (niet overgeven) ik ook nog wat bloed. Ik heb 't idee, dat ik af en toe (en dat kan natuurlijk ook 's nachts zijn) op de wond/hechtingen bijt, die in m'n wang zitten. Zou dat voor de enorme zwelling kunnen zorgen (iedereen die me ziet heeft nog NOOIT zoiets gezien...hebben vaak zelf verstandskiezen laten trekken; m'n moeder moest gaan zitten ..viel bijna flauw!). Hoe voorkom ik dit? Want dat wondje is (inmiddels) zo groot, dat deze automatisch tussen m'n kiezen valt. Eten is overigens ook nog een drama. Krijg m'n mond amper open. Tot slot heb ik een heel vreemd gevoel, als ik m'n tanden linksonder poets. Totaal anders als bij de rest..alsof er geen gevoel is. Heb wel aan t tandvlees gevoelt. Hier is gevoel. M'n tandvlees is gedeeltelijk blauw aan het worden (bloeduitstortingen).
Hoop op een SPOEDIGE reactie (wordt er gewoon 'n beetje angstig van..). Dit waren mijn eerste verstandskiezen. De andere 2 moeten ook nog. Die staan/liggen precies het zelfde.. de 1 normaal, de andere ligt plat ..

Alvast bedankt!!
Geke

Zo ernstig heb ik het ook nog niet eerder gehoord na het trekken van verstandskiezen. Als ik jou was zou ik contact opnemen met de kaakchirurg of anders je tandarts, want het lijkt erop dat de extractiewond nogal ontstoken is. Door de bacterien die ingesloten zijn kan er misschien een soort abces gevormd zijn, maar dat kan denk ik beter even bekeken worden door de kaakchirurg of tandarts. Als het ontstoken is wordt vaak de wond uitgespoeld met waterstofperoxide en krijg je ook nog zo'n spuitje mee, zodat je het zelf ook nog een paar keer kunt ontsmetten. Misschien heeft de kaakchirurg of tandarts ook wel gezegd met wie je contact op moest nemen, als er iets was. Heel veel sterkte ermee in ieder geval en ik hoop dat de pijn snel verdwijnt.

:smt006 Geke
do, 06/09/2005 - 16:07 Permalink
pascal977

Thanks Geke. Ik kijk het nog 1 nacht aan en als ik dan nog zo'n wang heb, dan bel ik morgenochtend de kaakchirurg! Ben benieuwd. Hoop ook dat de pijn snel weg is ...pfff.. en die tennisbal in m'n wang ook graag, zodat ik weer naar buiten kan ;-)
do, 06/09/2005 - 16:14 Permalink