Zwelling / Ontsteking

Author:
Karin H
Posted:
di, 05/09/2006 - 16:32
Ik heb enkele dagen geleden al een topic geplaatst over een WKB die ik heb ondergaan.
Ik vermoed dat er een onsteking is ontstaan doordat mijn gezicht heel erg opgezwollen was.
De zwelling is nu nagenoeg weg, kan ik dan ook aannemen dat de onsteking aan het afnemen is ?
Ik heb nog wel steeds pijn en neem hiervoor eigenlijk konstant pijnstillers in, maar zodra die uitgewerkt raken begint het weer hevig pijn te doen.
Ik heb nog geen kontakt opgenomen met mijn tandarts omdat zij mij meteen een antibiotica kuur heeft voorgeschreven voor acht dagen en ik het ook de tijd wilde geven om tot rust te laten komen.
Maar begin me nu toch wel af te vragen wat er aan de hand is, vooral om de niet afnemende pijn.
Geke

Ik denk dat er toch een ontsteking onder aan de wortel van een kies zit. Het is niet het opgezwollen gezicht wat de ontsteking en de pijn veroorzaakt, maar de ontsteking onder aan de wortel die de zwelling van het gezicht en de pijn veroorzaakt. Deze ontsteking onder aan de wortelpunten kan verdwijnen als er een goede wortelkanaalbehandeling gedaan is, waardoor het aantal bacterien onder een bepaald peil gebracht is. Soms is dit erg moeilijk omdat er bijvoorbeeld een extra kanaaltje nog niet gevonden is of er accesorische kanaaltjes in de kies lopen, waar nog bacterien in zitten (dat zijn kleine kanaaltjes dwars op het hoofdkanaal die zo klein zijn dat ze niet gevuld kunnen worden). Antibiotica voorschrijven heeft niet zoveel zin als de oorzaak van de ontsteking niet goed behandeld is. Als ik jou was zou ik toch naar de tandarts gaan en goed uitleggen wat de problemen zijn, het lijkt mij dat het zo niet helemaal in orde is.

Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is, mocht je nog vragen hebben kun je het natuurlijk laten weten.

:smt006 Geke
di, 05/09/2006 - 21:08 Permalink
Karin H

Er was inderdaad sprake van een ontsteking, maar na de vervolg behandeling zijn de pijn klachten vrijwel meteen verdwenen.
Bedankt voor het antwoord.

Karin.
vr, 05/12/2006 - 17:34 Permalink