zwelling ondertong na wortelkanaalbehandeling

Author:
reneemulder
Posted:
vr, 11/18/2011 - 08:41
Afgelopen weken heb ik een wortelkanaalbehandeling gehad in een onderste kies. Hij is 4x gespoeld, met rubberdam etc en uiteindelijk een definitieve vulling ingezet. Tandarts heeft daarna nog een foto gemaakt en gezien dat er in een wortelkanaaltje nog een beetje restzenuw zat en hij zei dat hij het stokje naar zijn gevoel iets te diep had geplaatst, maar dat kon geen kwaad. Zou er wel nog een beetje last van houden, maar dit zou vanzelf minder worden. Het zag er goed uit.

Vanaf de start van de wortelkanaalbehandeling heb ik onder mijn tong in de buurt van deze kies een kleine zwelling. Nu 2 weken later heb ik geen last van de kies, af en toe een lichte zeurende pijn, maar dit is volgens tandarts normaal. Maar het meeste last heb ik van die zwelling. Dit kon volgens tandarts geen abces zijn omdat deze volgens hem altijd aan de buitenkant vd tand zitten. Deze zwelling zit dus onder mijn tong. Volgens huisarts is het geen speekselkliertje, maar ook een gevolg van de behandelingen vd tandarts en zou dit ook vanzelf weg moeten gaan trekken.

Hij adviseerde mij om geduld te hebben en mijn lichaam zou zelf zorgen dat deze zwelling verdwijnt. Heb ook een antibioticakuur afgelopen week gehad.

In januari moet ik nog een keertje terug komen voor een foto.

Klopt dit allemaal? Ik maak me er toch wel zorgen om. Ik voel die zwelling zitten en dat is een rotgevoel. Ik heb begin dit jaar een rampsenario meegemaakt met een andere wortelkanaalbehandeling. (Deze kies is uiteindelijk getrokken en toen heb ik een hele pijnlijke botontsteking meegemaakt.
Dus ik ben nogal angstig. Wil graag nog een mening horen.