zwelling na twee weken verwijderen verstandskies

Author:
Einstein
Posted:
ma, 09/05/2005 - 18:47
19 augustus is bij mij mijn rechter verstandkies er uitgesneden / gehakt, dit alles verliep perfect, niks van gevoeld en viel echt 1000000000 keer mee. Na 2 dagen nog wel een keer een bloeding gehad, wat volgens mij kwam door een te strakke hechting die los is gegaan. De zwelling was na 3 dagen weer zo goed als verdwenen.

Het probleem is nu dat na twee weken er weer een zwelling begon op mijn kaaklijn ter hoogte van de achterste rechter kies, dus niet echt bij de wond van de verstandskies, en ook onderaan mijn kaak. Ik heb er verder geen last van en het doet alleen pijn als ik op een bepaald punt druk wat zo ongeveer de kern van de zwelling is. Verder ziet de wond er goed en schoon uit en is ook niet meer gevoelig.

Is deze zwelling het gevolg van een ontsteking/ abces of is er wat anders aan de hand? En zoja moet ik er dan mee terug naar de kaakchirurg. Ik ben zelf maar weer aan de waterstofperoxide gegaan, dat kan nooit kwaad. Alvast bedankt voor het antwoord!
Geke

Het kan inderdaad zijn dat er wat vuil in de wond is gaan zitten of er in achtergebleven is. Dit kan na een tijdje gaan irriteren en een ontsteking veroorzaken, als het vocht niet goed weg kan, kan er een soort abcesje ontstaan, maar als de er geen oorzaak meer is, zoals een ontstoken kies, zou dit door het lichaam zelf moeten worden opgeruimd. Als het echt pijn gaat doen kun je het beste wel even contact opnemen met de kaakchirurg of met je tandarts. Door middel van een foto kunnen zij zien of er misschien iets in de wond is achtergebleven of dat er verder nog wat op die plaats van de kaak te zien is. Ook als je koorts krijgt, of vooral bij hoge koorts kun je het beste contact opnemen met je tandarts of huisarts, het kan namelijk zo zijn dat een abces of ontsteking zich gaat uitbreiden in je lichaam, dat komt slechts een enkele keer voor, maar het is belangrijk dat je er dan snel bij bent en niet te lang mee door blijft lopen.

Heel veel sterkte en ik hoop dat het snel weer verdwenen is.

:smt006 Geke
ma, 09/05/2005 - 19:06 Permalink
Einstein

Bedankt voor het antwoord!

Precies ik kijk het ook even aan, heb er geen last van maar kijk wel of het erger wordt en zoja dan schakel ik de kaakchirurg in. De zwelling zit dus ook niet echt op de wond, maar ik blijf zowieso nog even spoelen met waterstofperoxide. En dan 14 oktober is de linkerkant aan de beurt en dan zowel boven als onder, maar zie er niet echt tegen op valt allemaal reuze mee.
ma, 09/05/2005 - 19:12 Permalink