Zwelling houdt aan na WKB, maar geen pijn, moet ik mij zorgen maken?

Author:
bkooij
Posted:
zo, 07/24/2016 - 11:42
Hoi allen,

Afgelopen woensdag had ik last van kiespijn en belde in de tandarts op. Deze zag niks geks op de foto en adviseerde me om het nog even af te wachten. Donderdag werd ik wakker met een dikke wang + pijn en heb ik weer gebeld, ik kon dezelfde dag nog terecht en de tandarts heeft na nieuwe foto's geconstateerd dat er een ontsteking zat en toen een WKB uitgevoerd. Dit was gelukkig goed te verdoven. Ook heb ik een recept voor antibiotica meegekregen met de instructie deze te nemen als de zwelling de volgende dag niet minder erg geworden was.

Vrijdag bleek de zwelling iets erger geworden te zijn en ben ik begonnen met de kuur. Het is nu zondag en de pijn is grotendeels verdwenen, maar de zwelling is nog hetzelfde! Voor de duidelijkheid: er zit geen zichtbaar abces in mijn mond of wat dan ook, ik heb geen vieze smaak in de mond en geen koorts. Het lijkt meer op een grote platte bult onder mijn huid, bij de kaak. Als ik praat klinkt het alsof ik een kauwgombal in mijn mond heb en eten gaat wat moeilijker omdat ik mijn mond minder ver open kan doen. Heeft iemand enig idee wat dit zou kunnen zijn? Opgezette klieren? Een inwendig abces? Ik ga morgen mijn tandarts bellen maar ik maak me vooral zorgen dat het iets is wat zo snel mogelijk behandeld moet worden. Ik heb echter bijna geen pijnklachten, enkel een bolle stijve kaak, dus "spoed" kan ik het ook niet echt noemen. Toch vertrouw ik het niet helemaal.

Als het een inwendig abces betreft, kan dit dan gevaarlijk zijn? Dat het bijvoorbeeld knapt en bloedvergiftiging veroorzaakt? Dit is mijn grootste angst.