Zwelling bij verstandskies - maar wortel ligt om ze

Author:
ShamRock
Posted:
za, 02/04/2012 - 15:35
Vanacht voelde ik opeens dat er een zwelling is ontstaan, rechts achteraan op de plek waar normaal gesproken je verstandkies doorkomt. Het doet op zich niet pijn, behalve als ik er op druk. Beetje ongemak bij eten.

Allebij mijn verstandskiezen in de onderkaak liggen plat, en de wortels zitten om de zenuw verstrengeld. Daarom is destijds besloten met kaakchirurg om ze niet te trekken.

Nu ben ik 35 en vreselijk angstig dat ze alsnog getrokken/ eruit gesneden moeten worden. Ik had namelijk begrepen dat als ze voor overlast gaan zorgen ... ze eruit moeten. Of hoeft dat niet persée zo te zijn? Gaat die zwelling wel weer over?

Hele slechte timing al met al, volgende week trouwen en huwelijksreis.
ShamRock

Weer een dag later was de zwelling nog veel groter, en nu ook pijnlijk. Ik ben dus vandaag naar de vervangende weekendtandarts gegaan. Deze heeft de druk kunnen wegnemen door abces die daar onstaan was in te prikken. Nu moet ik het reinigen met water en zout via een spuit.
Advies is nu wel om verstandskies te verwijderen.

Nu zo snel mogelijk een afspraak maken met de kaakchirurg. Nu ben ik erg angstig voor het verhaal wat me 10 jaar geleden is verteld. Dat mijn zenuwen kunnen kneuzen of nog erger permanent beschadigd kunnen blijven.

Wat is wijsheid???
zo, 02/05/2012 - 17:02 Permalink