Zwarte vlekken, terugtrekkend tandvlees etc. HELP MIJ!!

Author:
Kelly1993
Posted:
di, 09/11/2012 - 18:00
Beste iemand,

Ik was een tijd geleden bij de tandarts (nog in Juli geloof ik). Ik vroeg toen naar mijn terug trekkende tandvlees wat steeds erger is geworden. Ze zei dat het kon liggen aan te hard poetsen en energydrink (mijn zonde). Ik ben toen per direct gestopt met het drinken van energydrink en te hard poetsen probeer ik niet meer te doen door mijn tandenborstel lichtelijk vast te houden en heen en weer te schuiven. Ook werd er toen een foto gemaakt om te checken of ik geen gaatjes had en tandsteen werd verwijderd.

Het probleem:
Het is nu dus ongeveer 3 maanden verder en het lijkt erger en erger te worden. Ik heb ook vaak last van ontstoken tandvlees en bij een tand kan ik een deel van de wortel al zien denk ik. Daarbij heb ik sinds kort ontdekt dat ik op mijn achterste kies, links boven, zwarte vlekjes zie. Ik kan het zelf niet goed zien in de spiegel, maar het lijken niet op kleine puntjes, maar echt op vlekjes. Ook bij diezelfde kies zit een tandvleesontsteking. Ik ben ten einde raad want elke keer als ik bij de tandarts kom (half jaarlijke controle) is er niks aan de hand, maar ondertussen zie ik mn tandvlees terug trekken en opeens die zwarte vlekjes. Kleine toevoeging; ik ben erg gevoelig bij mn tanden als ik koud eten eet. Een ijsje kan ik bijvoorbeeld niet afbijten of een glas ijskoud water met ijsklontjes kan ik niet via mn voortanden laten gaan.

De laatste foto die erbij zit heb ik ook een vraag over en dat is; komt mijn verstandskies daar door of is het iets anders?

Alsjeblieft wie helpt mij? Ik ben zo bang dat ik mn tanden kwijt raak!

Een wanhopige 19-jarige....
Attach
Kelly1993

Het is in ieder geval een ontsteking door het doorkomen van de verstandskies. Ik heb nu waterstofperoxide 3% en dat heeft er voor gezorgd dat ik geen/weinig pijn nog heb.

Het tandvlees probleem blijft echter en er is mij corsodilgel aangeraden. Heeft iemand hier ervaring mee?

Heb ik gingivitis (zie plaatje hoektand) of paradontitis? of gewoon een poetstrauma?
vr, 09/14/2012 - 11:28 Permalink
vV

wat drink je nu ipv de enrgydrink?
(verstandig dat je gestopt bent, ter info voor meelezers: net van de week een patient gezien, laatste keer was een 2 jaar geleden (helaas...), toen ook foto`s en op een klein verdacht plekje na niets, nu weer foto`s ahva pijnklacht , kleine plekje nu een dusdanig dat kies verloeren is, 1 endo, en aantal kronen nodig (welke ik niet doe zolang hij het spul drinkt..) )
kan heel hard gaan daarmee. ik denk ook dat er vnl sprake van erosie is, en als je niets anders drinkt nu in hoeveelheden die dat in stand houden zal de gevoeligheid vanzelf weggaan. voor tandvleesontsteking wellicht mh bezoeken. verdere voeding is ook belangrijk..
vr, 09/14/2012 - 13:58 Permalink