zwarte slijtageplek bovenop kroon

Author:
Berk
Posted:
wo, 08/27/2008 - 10:22
Ik heb een kroon van hooguit een paar jaar oud waar een zwart plekje bovenop zit, in het midden. Volgens mijn tandarts kan dat geen kwaad en is het gewoon een slijtage probleem doordat ik die kant van mijn kaak kennelijk meer gebruik dan de andere kant.
Van de kroon ernaast (nog maar 8 maanden oud) brak 2 maanden geleden een stuk af. Volgens mijn tandarts door het eten van maanzaadbrood. Die kroon wordt a.s. vrijdag eindelijk vervangen. Hopelijk neemt de fabrikant van de Procera kroon de aansprakelijkheid voor de kosten......
Maar goed, die andere kroon zal van dezelfde fabrikant zijn en vertoont een flinke slijtage plek bovenop en ik vraag me af of die kroon op niet al te lange termijn wellicht doormidden kan breken. Ik eet graag maanzaadbrood en dat moet toch kunnen met die peperdure kronen. Noten vermijd ik in ieder geval.
Nu ik vrijdag a.s. toch naar de tandarts ga, wat mag ik voor antwoord verwachten over de kroon met de slijtageplek bovenop?
mecánico para …

bij zo'n korte periode dergelijke slijtage zou ik u gaan verdenken van knarsen of klemmen. Dat maanzaad brood harde pitjes heeft is duidelijk, maar die bolletjes worden door meer mensen gegeten en ik herken de problemen daarvan niet. Het is altijd makkelijker de oorzaak buiten de mond te willen vinden, maar of dat in uw geval ook echt zo is is mij te gemakkelijk gedacht. Misschien samen met de tandarts overwegen een diagnose te proberen te stellen die u verder helpt. En bij afwezigheid van objectieve symptomen van klemmen of knarsen mogelijk toch een spalk daarvoor maken. slijtage aan kronen kan, maar gaat in een veel lager tempo
wo, 08/27/2008 - 11:10 Permalink