Zwarte puntjes op kies

Author:
MarkAppeltuin
Posted:
do, 08/17/2006 - 14:49
Ik heb op mijn achterste kies een paar zwarte puntjes, nu heb ik in een aantwoord op een ander bericht gelezen dat dit geen gaatjes hoeven te zijn maar dat het ook tandsteen kan zijn (dus een beginnend gaatje?).
Ik zou graag willen weten of het slim is om hiervoor een afspraak bij de tandarts te maken of dat ik gewoon kan wachten op mijn volgende controle beurt (deze vindt plaats over ongeveer een maand).
Alvast bedankt.
Appelsientje

Als je verder geen pijn of verhoogde gevoeligheid hebt aan die tand is er eigenlijk niets aan de hand. Zo bruine of zwarte verkleuringen zijn wel het begin van een gaatje, maar als je goed poetst kan je gerust wachten tot volgende maand om naar de tandarts te gaan. Ikzelf heb ook zwart/bruine groeven op mijn tanden en die zijn er al jaren en dat hoeft nooit een probleem te worden als ik goed poets.

Ik hoop dat je hier iets mee bent x
do, 08/17/2006 - 17:07 Permalink
Appelsientje

Hoi! Dat die verkleurde lijntjes of gaatjes op je tanden er zijn, wil niet zeggen dat je niet goed poetst. Ieders tanden zijn anders, en de groefjes kunnen wat meer voedsel vasthoudend zijn, hierdoor hebben de bacteriën soms toch eens de kans om aan je tandmateriaal te zitten. Geen erg, dit gebeurt heel langzaam en word dus onder controle gehouden door goed poetsen :)

Blijven poetsen mensen :p
:smt001 :smt001 :smt001
:smt121 :smt121 :smt121
vr, 08/18/2006 - 09:32 Permalink