zwarte plekjes

Author:
benedicta
Posted:
di, 08/19/2008 - 10:05
Ik vraag me af of zwarte puntjes en/of zwarte plekken op de kiezen altijd gaatjes betekenen.

Kun je gaatjes hebben zonder dat je ze voelt? zelfs als je er met een puntig object tegen aan tikt?

bij voorbaat dank

wijziging: een zwarte kleur in de vorm van een verticale haar, en ook met de dunte van een haar, kan dit ook een gaatje zijn? kan het ook iets anders zijn?
vV

vraag 1: nee, vraag 2 ja, vraag 3 ja en nee...

En hier schiet je dus niet veel mee op. Alles kan, en het zal in de mond en op foto beoordeeld moeten worden om uitsluitsel te krijgen wat nu wat is.
di, 08/19/2008 - 10:11 Permalink
benedicta

Bedankt voor je reactie vV.

Begrijp ik het goed en kan een zwarte kleur in de vorm van een verticale haar, en ook met de dunte van een haar, niets anders betekenen dan een gaatje?


Hoe lang kun je een gaatje hebben zonder dat het pijn doet? kan dit zelfs een jaar duren?
di, 08/19/2008 - 13:38 Permalink
vV

gaat waarschijnlijk gewoon om een verkleurd haarscheurtje in het glazuur, kan men 100 mee worden. Geldt trouwens ook voor 99% van de kleinere zwrt verkleurde plekjes, kleine putjes die gaan verkleuren, neits om zorgen om te maken meestal.

Vanwaar al deze vragen?? komt mij voor dat u zich zorgen aan het maken bent. Is maar 1 remedie voor, laat de zaak nakijken, en uitleg geven over preventie, eventueel extra fluoride apllicatie of wellicht andere behandeling afhankelijk van wat er geconstateerd word, en eventueel sealen (na verwijderen van de verkleuring).
di, 08/19/2008 - 16:25 Permalink