zwarte plek na beugel?

Author:
milou
Posted:
za, 04/11/2009 - 19:46
Hallo,

Vorige week woensdag is mijn slotjes-beugel eruit gegaan. Ik had ook twee ringetjes om de achterste kiezen, voor de buitenboord beugel. Gisteren ontdekte ik dat de kies waar het ringetje om zat, ruw aanvoelde als ik er met mijn tong overheen ging. Ik heb met een spiegel gekeken, en tot mijn schrik zag ik dat het daar zwart was. Is het een gaatje? En kan het dat dat gaatje zich in twee dagen vormt? (Want ik neem aan dat de orthodontist er anders wel iets van gezegd had.) Of komt het door de beugel?

Wie kan me helpen?
Groningen

een gaatje ontstaat niet in 2 dagen.. mogelijk is er wat lijm van het bandje blijven zitten, en heeft dit wat kleurstoffen opgenomen? Misschien zat de verkleuring er al, maar zie je hem nu pas? Als je twijfelt, gewoon even langs je tandarts. Die kan het ook even voor je glad-polijsten...
do, 04/16/2009 - 19:24 Permalink
milou

Ik ben laatst bij de orthodontist geweest, voor de laatste controle en ik heb haar verteld dat het ruw aanvoelde, ze heeft het glad gepolijst, maar het voelt toch nog ruw en het is nog steeds zwart. Ik heb nog steeds geen pijn aan de kies. Kan het toch geen gaatje zijn? 8 Jaar geleden heeft de tandarts mijn kiezen geseald, kan het zijn dat de sealing verkleurt, of dat er iets is gebeurd bij de ortho, waardoor de sealing is aangetast? Het lijkt ook alsof er kleine zwarte puntjes op mijn tanden zitten, zijn dat gaatjes?
wo, 07/15/2009 - 19:27 Permalink