Zwarte/ bruine streepjes tussen tanden

Author:
ilzz
Posted:
wo, 08/03/2005 - 09:04
Hallo iedereen,
Ben hier voor de eerste keer en ben erg bang voor de tandarts... Ik ben uit angst al een jaar of drie niet meer naar de tandarts geweest, ik poets mijn tanden gemiddeld twee keer per dag, ik flos en ik spoel na met fluoride bevattend mondwater. Ik rook wel.
Maar nu heb ik al een tijdje tussen mijn ondertanden (snijtanden) zwarte/ bruine streepjes zitten, verder bekeek ik gisteren mijn achtertanden en daar blijken de steepjes ook op te zitten (nog in een iets ergere vorm zelfs). Ik heb er verder geen last van.

Wat zou dit kunnen zijn? Wat zijn de mogelijkheden?

Verder nog een vraagje, ik weet dat het goed is om als je je tanden poetst een fluoride bevattende tandpasta te nemen, maakt het uit in welke vorm de fluoride verstrekt wordt (zo heb je oa natriumfluoride) en welke hoeveelheid is optimaal?

Alvast bedankt voor de reactie!!! :smt006
vervelend

Hoi, die streepjes kunnen gewoon aanslag zijn of het komt door het mondwater. Heb ook enige tijd mondwater gebruikt en toen had ik hier heel erg last van. De achterkant van mijn tanden leken wel rot! En wat betreft drie jaar niet naar de tandarts geweest, probeer echt te gaan! Daarmee bespaar je jezelf een hoop ellende! Sterkte, Vervelend.
wo, 08/03/2005 - 10:01 Permalink
ilzz

Had de zwarte/bruine streepjes ookal voordat ik begon met mondspoelen... dus ik geloof eigenlijk niet dat het daardoor komt... Maar toch bedankt voor je reactie. :-? Nog iemand andere ideeen? :o
do, 08/04/2005 - 08:14 Permalink
femm

misschien komt het wel door het roken, maar goed ik ben geen tandarts, dus ik kan er niet veel over zeggen.. Maar het roken is het eerste waar ik aan moest denken
do, 08/04/2005 - 09:02 Permalink