zwart plekje vullen of niet

Author:
EllenButterfly
Posted:
di, 02/28/2006 - 10:23
Hallo,
Het is al weer (gelukkig ;-) een maand of 4 geleden dat ik voor het laatst hier geweest ben en ik ben blij dat dit forum er is! (ik had wat vragen over kiestrekken en de antwoorden die ik kreeg klopten helemaal), het gat/wond is mooie genezen.

Afijn nu heb ik 1 vraag:
Ik heb aan de zijkant van mijn kies een zwart gaatje (zo groot als een speldenknopje) , het plekje is hard en geremineralisaad(tandarts gezegt). Ik heb er ook geen pijn aanofzo. Maar nu kan ik er nog goed bij met tandenpoetsen, maar zometeen krijg ik een implantaat ernaast en dan kan ik bij de andere kies het plekje niet zogoed meer schoonmaken.
Mijn vraag kan ik het zo laten of is het verstandiger om het zwarte plekje te vullen met witte vulling? Wat raad u mijn aan?

groetjes Ellen
Geke

Als het geremineraliseerd is, zoals de tandarts zegt, is het eigenlijk sterker dan wanneer je er een vulling in gaat maken. Een vulling gaat nooit eeuwig mee en moet na verloop van tijd vervangen worden. Ook naast een vulling kunnen gemakkelijker gaatjes ontstaan dan hoe de situatie nu is. Dat het geremineraliseerd is, wil niet zeggen dat het nu kwetsbaarder is en er gemakkelijker een gaatje in ontstaat. Het is wel een soort waarschuwing, dat er in het verleden toch iets niet goed gegaan is en dat je er met schoonhouden goed rekening mee moet houden. Dit kun je ook als er een implantaat tegenaan zit heel goed schoonhouden met een flossdraadje. Een flossdraadje haalt de bacterien tussen de tanden en kiezen weg en is dus ook op andere plaatsen van je gebit een goed middel om gaatjes tussen je tanden en kiezen te voorkomen.

Ik hoop dat het zo duidelijk is, als je weer vragen hebt laat je het maar weten..

:smt006 Geke
vr, 03/03/2006 - 19:44 Permalink