Zwart plekje op overgang kies/tandvlees...

Author:
Jossie
Posted:
ma, 09/18/2006 - 12:28
Ik ontdekte afgelopen vrijdag tijdens het poetsen dat linksachter een kies wat gevoelig was. Na een blik in de spiegel zag ik iets zwarts zitten op mijn kies, net op de overgang tussen kies en tandvlees... Ik dacht eerst dat het iets van eten was, maar ik kon het niet met mijn nagel wegkrabbelen.

Nu is het zo dat ik niet bang ben voor de tandarts, maar wel voor gaatjes en dan met name het geluid van het boren. Kiezen laten trekken is geen enkel probleem, maar dat boren... Na het halve weekend wakker gelegen te hebben kon ik vandaag dan eindelijk de tandarts bellen voor een afspraak.

De assistente (die mijn angst voor boren gelukkig kent) vermoedde dat er eerder sprake was van een verkleuring op de tandhals en dat ik daar gevoelig op was. Ik kreeg het advies om te gaan poetsen met Sensodyne en dan zowiezo volgende week langs te komen.

Mijn vraag is nu of het niet toch een gaatje kan zijn en of het geen kwaad kan om nog een week ermee rond te lopen. Ik voel er verder niets van, alleen bij het poetsen voel ik af en toe een "schokje" en bij warm, koud, zoet voel ik het helemaal niet.

Alvast bedankt voor de antwoorden, hopelijk begrijpen jullie waarom ik me er zo druk om maak...
de digitale tandarts

Het zou heel goed een gevoelige tandhals kunnen zijn en/of een ontkalking, goed schoonhouden met een fluoride tandpasta is dan belangrijk. Gaatjes doen er bij volwassenen jaren over om dermate groot te worden dat er geboord moeten worden, zodat een weekje extra wachten geen kwaad kan.

Met vriendelijke groet.
ma, 09/18/2006 - 17:29 Permalink