Zwanger & kiespijn

Author:
MarlinJane
Posted:
zo, 09/10/2017 - 18:01
Goedenavond,

Ik ben op dit moment 31 weken zwanger en al zo'n 3/4 weken last van kiespijn. En volgens mij komt het door het doorkomen van mijn verstandkiezen aan de linkerkant (boven&onder) Echter is het een hele aparte vorm, ik heb enorme pijn en poetsen/spoelen helpt niet. De pijn houd meestal 1-2 dagen aan en daarna heb ik er weer 1-2 dagen geen last van. Elke keer wanneer ik er last van heb denk ik, ik bel morgen de tandarts, is het de volgende ochtend over. Ben al wel langs geweest maar zonder pijnklacht kunnen ze uiteraard weinig doen..

Juist door de zwangerschap mag ik geen andere medicatie dan paracetamol.. Mijn vraag voor de ervaren tandartsen onder ons, wat zou deze tandpijn kunnen veroorzaken en wat moet ik doen?
Lieneke

Mocht je vermoeden dat je een ontsteking hebt, ga dan echt naar de tandarts. Het kan namelijk consequenties hebben voor de vrucht. Een ontsteking krijg je ook sneller tijdens de zwangerschap, met name van het tandvlees. Het is typisch aan een chronische ontsteking dat hij opvlamt en weer afzwakt en weer terugkomt. Hoe oud ben je?
ma, 09/11/2017 - 09:20 Permalink
vV

Als antwoord op door MarlinJane

Het is een misverstand dat knarsen per se altijd (veel) geluid maakt. Heftige knarsers wel, maar er zijn ook mensen die meer klemmen dan knarsen, en dan toch overbelastingsklachten hebben.
een 29 van de 30 mensen die knarsen/klemmen stellen zelf het niet te doen, dus eigen perceptie zegt mij op dit punt niet veel. verder hebben we verder echt te weinig info om echt iets zinnigs te zeggen erover.
di, 09/12/2017 - 10:57 Permalink