zwanger en wortel-kanaal-behandeling

Author:
wuisman
Posted:
ma, 02/16/2004 - 20:07
mijn tandarts heeft bij mij een zenuwbehandeling gedaan en wil het niet meer afmaken omdat ik zwanger ben zodat hij geen foto's kan maken. Sinds een paar maanden heb ik bijna wekelijks heel erg veel pijn in mijn kaak en kies. De tandarts doet er af en toe een nieuwe noodvulling in die er na een paar weken weer uitvalt. Ik ben bijna ten einde raad (ook van de pijn), kan iemand me misschien advies geven.
Judith1978

Wat vervelend voor je, snap dat je deze situatie niet lang vol kan houden. Je neemt zeker ook geen pijnstilling? Kan je bij het ziekenhuis geen loodschort lenen om die over je buik te doen. Daar kan de straling niet doorheen. Succes!
ma, 02/16/2004 - 21:07 Permalink
de digitale tandarts

Uitgebreide en/of minder noodzakelijke tandheelkundige behandelingen worden het eerste tremester en laatste tremester van de zwangerschap zoveel mogelijk uitgesteld.

Als u echter pijn heeft, laat dan een bezoek aan de tandarts niet na. Een behandeling, eventueel onder (de juiste) lokale verdoving, kan gewoon worden uitgevoerd. Het is bovendien beter voor het kind de klacht te behandelen dan spanning, veroorzaakt door de pijn, met u mee te dragen.

Voor het voorschrijven van medicatie, zoals pijnstillers of antibiotica, wordt eventueel contact gezocht met uw huisarts.
Het kan zijn dat u gedurende de laatste maanden minder goed achterover kunt liggen. De tandarts zal daarom liever twee korte afspraken met u maken inplaats van een lange. Als u moeite heeft met liggen dan kunt u iets op uw linkerzij gaan liggen, dit gaat vaak een stuk beter.

Zie ook deze vraag: http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?topic=393&forum=8

Probeer dus indien de zwangerschap het nog toelaat de kanaalbehandeling mogelijk nog te laten afmaken, drie foto's met loodschort zijn waarschijnlijk nauwelijs schadelijk te noemen, zeker gezien het feit dat de kiespijn ook niet bevorderlijk is.

Sterkte.



[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2004-02-16 21:52 ]
ma, 02/16/2004 - 21:22 Permalink
nadekorte

Hoi,
Bij mij zijn er tijdens mijn twee zwangerschappen gewoon foto's gemaakt en er is ook verdoofd voor het vullen van een gaatje.
De foto's werden wel met loodschort gemaakt, maar dat doet de tandarts altijd al, zwanger of niet.
Vraag het anders even aan je verloskundige, die weet daar veel meer vanaf dan een tandarts.
Die kiespijn lijkt me niet echt vol te houden voor je, je hebt nu wel iets anders aan je hoofd.
Ik heb vorige week een wortelkanaalbehandeling ondergaan. De behandeling duurde wel een uur, maar totaal niets gevoeld....en nu lekker van de pijn af, wat een heerlijkheid om weer koude en hete dranken te kunnen drinken.
sterkte, Natascha
p.s. als je binnenkort nog geen afspraak met je verloskundige hebt, voor dit soort dingen mag je ze altijd bellen hoor.
vr, 02/20/2004 - 08:47 Permalink