Zwanger en tandproblemen

Author:
Eveliennn
Posted:
ma, 01/11/2016 - 20:53
Ik ben heel erg bezorgd. Ben 18 weken zwanger, en heb helaas behoorlijk wat tandproblemen.
Vorige week een wortelkanaalbehandeling gehad, is prima verlopen en heb niets pijn gehad achteraf (oef!). Ik liep er echter al van in het begin van de zwangerschap mee rond. Er bleek een ontsteking te zitten, maar volgens de tandarts geen erge (ook geen abces ofzo).
Ik kan niet uit mijn hoofd zetten dat ik mijn kindje schade heb toegebracht door hier al deze maanden mee rond te lopen. Is er iemand die me met eerlijke bevindingen kan geruststellen?

Verder blijken mijn wijsheidstanden langs rechts er erg aan toe te zijn, diepe gaatjes (heb geen pijn, misschien enkel wat gevoelig bij warm/koud).
15 februari zouden deze getrokken worden.
Een beetje dezelfde vraag... als er geen sprake is van een abces, heb ik dan schade toegebracht aan mijn kindje?
Voel me zo ontzettend schuldig...

Hopelijk kan iemand me wat helpen!
Onbekend

Als antwoord op door Eveliennn

Niet echt, sorry.
Maar ik denk dat het weinig tot geen kwaad kan. Het is niet echt een zware ontsteking of operatie. Je kunt altijd even bellen met je eigen tandarts en informeren. Die weten dat zeker en willen vast graag helpen.

Succes
di, 01/12/2016 - 22:31 Permalink
Eveliennn

Als antwoord op door Onbekend

Bedankt voor je reactie!

Soms kan ik het relativeren en denk ik dat het allemaal niet zo'n kwaad heeft gedaan, andere momenten freak ik echt bij het idee dat de ontsteking misschien tot ons kindje is geraakt. Gelukkig was het, dixit tandarts, geen zware ontsteking en zij zei dat het geen schade heeft gebracht. Het ging echter allemaal zo snel dat ik niet heb kunnen doorvragen.
Als hier een tandarts is die me wat meer uitleg wil geven, jullie reacties zijn ENORM welkom en worden enorm geapprecieerd! :)
wo, 01/13/2016 - 16:51 Permalink
Eveliennn

Als antwoord op door Lieneke

Bedankt voor je reactie Lieneke!

Paradontitis heb ik volgens de tandarts niet, tandvlees zag er ok uit.
Welke schade zou het dan kunnen veroorzaken bij het kindje? Ik dacht dat ik iets hoorde over vroeggeboortes? Of ook echt lichamelijke schade?
do, 01/14/2016 - 13:54 Permalink
Eveliennn

Als antwoord op door Lieneke

Oh ok, zoiets had ik inderdaad al gehoord.

De tandarts had het over een ontsteking nadat ze de ontzenuwing had gedaan, maar niet ernstig. Heb ook geen antibiotica moeten nemen ofzo.
Zou ik er dan van mogen uitgaan dat ons kindje door dit probleem geen lichamelijke/mentale schade heeft ondervonden? Het ging zo snel bij de tandarts dat ik amper aan vragen toegekomen ben. De huisarts zegt dat het ok is, omdat de barrière van de placenta ook nog eens filtert enzo.
In ieder geval nu mijn lesje geleerd, poets nu al een maand mijn tanden 3x per dag en één keer flos ik. Dit zal me geen tweede keer overkomen ;)
vr, 01/15/2016 - 17:48 Permalink
Lieneke

Als antwoord op door Eveliennn

Daar kun je niet zomaar vanuit gaan. Het is simpelweg niet onderzocht of er een relatie is, dus dat wil niet zeggen dat hij er niet is. Maar wat de paro betreft: het risico in % is heel klein...misschien stelt je dat wat gerust.
do, 01/21/2016 - 09:47 Permalink