Zwanger en pijn in mond

Author:
Danaantje
Posted:
di, 04/16/2019 - 12:40
Dag,

Ik ben momenteel 26 weken zwanger en heb vanaf het begin van mijn zwangerschap al extra last van ontstoken tandvlees.

Voor ik zwanger raakte ben ik ongeveer 3 jaar niet meer bij een tandarts geweest omdat ik erg bang was.

Toen ik zwanger raakte heb ik gelijk een afspraak gemaakt bij de mondhygieniste en de tandarts. Dit nog zonder klachten muv het ontstoken tandvlees.
Mondhygienist kon zien dat er iets van een vulling los zat tussen 2 kiezen. Tandarts gaf aan niets te kunnen zien en ook geen gaatjes te hebben gevonden en heeft bij de eerste controle alleen een vulling gemaakt op een andere kies.
Wel gaf hij aan niet goed tussen de kiezen te kunnen kijken en wellicht niks kon vinden omdat hij liever geen foto’s wilde maken ivm zwangerschap.

Ik ben netjes doorgegaan met 2 keer per dag stokeren en goed poetsen tot ik ineens een aantal weken geleden last kreeg van mijn kiezen met het drinken van koude en warme dranken.. dit verdween vanzelf binnen een paar dagen.

Nu begon dit vorige week opnieuw links boven bij mijn kiezen... deze pijn trekt helemaal door in mijn linker bovenkaak.

Ook kreeg ik snachts ineens zeurende kloppende pijn links boven als ik ging liggen, paracetamol helpt hier niet tegen en mag niks zwaarders ivm zwangerschap... het trekt gedeeltelijk weg als ik op sta.
Mijn vriendin is tandartsassistent en zegt dat het waarschijnlijk blootliggende tandhalzen zijn en erosie klachten maar gaf aan dat ik toch beter langs kon komen.
Tandarts heeft gekeken en getikt op mijn tanden .. hier kwam geen extra gevoelige kies naar voren. Hij heeft erop geblazen en dat voelde ik wel duidelijk.. maar hij zei dat mijn klachten veel te vaag waren om over te gaan op röntgenfoto’s omdat ik niet 1 bepaalde kies kan aanwijzen. Hij heeft er wat fluoride opgesmeerd en kon weer naar huis.

Probleem is wel dat ik niet kan slapen van de pijn. Nogmaals gebeld en er wordt gezegd dat het geen ontsteking van Mn kaak kan zijn omdat er geen vullingen in Mn kiezen zitten en dat het allemaal gave elementen zijn, dat hij geen foto’s wil maken en daar liever mee wil wachten omdat het te vaag is.
Voor hem is de klacht vaag maar voor mij is de pijn niet vaag.

Ik weet niet wat ik nu moet doen.. ik wil ook niet blijven zeuren maar ben wel in staat om een andere tandarts te bellen.. zou dat terecht zijn of is dit pijn waar we echt niets aan kunnen doen?
Ik heb nog nooit in mijn leven last gehad van pijnklachten in mijn mond.. ik ben bang dat er wel een ontsteking zit en dat het misschien alleen maar erger wordt. Dit lijkt me ook niet goed voor de baby?

Ik lees ook op het internet dat een röntgenfoto tegenwoordig maar weinig kwaad kan voor de baby?

Heeft er iemand een tip voor mij of ziet het er naar uit dat ik tot mijn bevalling met pijn moet rondlopen?

Alvast bedankt