zwanger en kiespijn wat nu?

Author:
tamor
Posted:
za, 11/02/2002 - 22:34
Hallo,

Ik ben op dit moment zwanger van een tweeling nu weet ik dat het aangeraden wordt om tijdens je zwangerschap wat vaker een bezoekje te brengen bij je tandarts.
Ik heb een hele boel nare ervaringen gehad met mijn mond vanwege een gebroken kaak in het verleden dat ik nu echt als de dood bent voor de tandarts etc. ik ben een jaar niet meer geweest en moest eigenlijk de laatste keer terug komen om 2 gaatjes te vullen en dit heb ik dus niet laten doen. Nu gaat het gelukkig dan ook niet om die gaatjes maar om een kies die helemaal rechtsboven achterin zit. Hier is een stuk van afgebroken een zo'n 2 mnd geleden en wil hem eigenlijk toch er uit laten trekken omdat hij nu toch wel begint op te zetten. Nu is de vraag kan dit toch pijnloos gedaan worden aangezien ik geen verdovingen mag ivm met mijn zwangerschap? wat raden de tandartsen online mij hierover aan?

Tamor
Moon

bij mijn collega die twee jaar gelden zwanger was, is ook tijdens haar zwangerschap een kies afgebroken. Deze iws ook getrokken en hier is gewoon verdoving bij gebruikt. Zij was hier ok heel ongerust over en heeft heel duideijk gecvraagd hoe of wat, en haar tandarts vertelde dat is de hoeveelheden die in de mond geburikt worden, er geen onnodige risico's gelopen worden!
Het enige nadeel wat je wel hebt, is dat je als er getrokken moet worden je na die tijd dus geen pijnstillers mag nemen, omdat dit weer wel kwaad kan, omdat pijnstillers in de bloedbaan komen en dus ook bij je kindjes!
Na die tijd is het dus minder prettig!
Ik hoop dat ik het allemaal goed uitgelegd heb!
Sterkte ermee!

Groetjes Monique
zo, 11/03/2002 - 13:46 Permalink
tamor

Hoi Moon,

Bedankt voor je reactie. In ieder geval een opluchting over dat er wel een verdoving mag plaats vinden. Over de pijnstillers weet ik, dat paracetamol de "enige" is die geen kwaad kan bij de kindjes.
Net als met de verdoving dan is het zeer minimaal dat deze terecht komt bij de kindjes en daarnaast gebruiken ze in het ziekenhuis zelfs paracetamol voor de kindjes als deze met de tang gehaald zijn tegen de hoofdpijn!
Deze pijnstiller is in ieder geval niet schadelijk voor de kindjes alleen moet je je eigen wel aan de gebruiksvoorschrift houden dus maximaal 2 op een dag van 500mg en dan is het dus te hopen dat dat genoeg is voor de napijn.
Ik weet nu in ieder geval dat ik een poging kan wagen bij de tandarts al hoewel ik nog steeds mijn angst hier voor heb. Zal in ieder geval geen pretje worden!
In ieder geval bedankt dat ik nu weet dat verdoven toch een optie is!

groetjes Tamor!
zo, 11/03/2002 - 14:13 Permalink
nellie

[quote]
Op 2002-11-03 17:29, schreef nellie:
Tijdens zwangerschap kun je gewoon verdoofd worden. Wel is er een verdovingsmiddel wat weeen op kan wekken. Vraag je tandarts dan ook geen citanest te gebruiken. Septanest of zoiets dergelijks kan geen kwaad. Ook een pijnstiller mag tijdens de zwangerschap gebruikt worden, probeer het wel tot een minimum te beperken.

Veel plezier met de tweeling
zo, 11/03/2002 - 18:24 Permalink