Zwanger en kiespijn na vulling

Author:
Mariekie
Posted:
za, 10/09/2010 - 15:03
5 dagen geleden heb ik een wortelkanaalbehandeling gehad (linksonder) en er is een gaatje gevuld (rechtsboven).

De kies van het gewone gaatje doet veel pijn. Een continue zeurende pijn. Hij is ook gevoelig voor kou, maar dat is niet zo pijnlijk als het bij de andere kies was vóór de behandeling. Eten doet gek genoeg geen pijn. Die andere kies was de eerste dagen wat gevoelig bij kauwen maar dat is nu over.

Ik neem paracetamol. Ibuprofen mag niet want ik ben 5 weken zwanger.

Als ik het zo voel ben ik bang dat het op een wortelkanaalbehandeling uitloopt. Begin van de week was het nog wel te houden met paracetamol maar afgelopen nacht heb ik uren wakker gelegen van de pijn omdat de paracetamol (1000 mg) al na 3 uur uitgewerkt was. Ik lees op de ene site dat ik 6 tabletten van 500 mg per 24 uur mag, anderen geven bij zwangerschap max. 4 tabletten aan. Met 4 kom ik de dag en nacht echt niet door.

Gister besloot ik al mijn tandarts te bellen maar die bleek dicht te zijn. Nu twijfel ik enorm of ik naar de diensttandarts zal gaan. Ik ben sowieso bang, heel bang. Ik heb liever mijn eigen tandarts. Ook ben ik bang toch weggestuurd te worden met "napijn hoort bij een witte vulling". Of dat ze per se foto's willen wat ik liever niet heb in het 1e trimester zwangerschap.
Ik heb één keer durven bellen maar na drie keer "alleen bij zeer ernstige spoedgevallen" op het bandje heb ik toch maar neergelegd. Je kan sowieso niet bellen om te overleggen, alleen langsgaan op het weekendspreekuur.

Mijn vragen:
-Is dit nog normaal als napijn na een composietvulling? Kan de pijn nog vanzelf verdwijnen?
-Zijn er dingen anders dan paracetamol die helpen tegen de pijn?
-Nog redenen om al dan niet te proberen het tot maandag uit te houden?

Bedankt voor het lezen