Zwanger en kiespijn

Author:
missmar20
Posted:
di, 12/19/2006 - 18:52
Hey Allemaal,

Ik heb even een vraagje, ik heb sinds een week ongelofelijke kiespijn, maar aangezien het zo druk is kan ik pas 8 januari terecht!!!
De dag kan ik wel doorkomen met paracetamol, dat onderdrukt de pijn, maar aangezien ik 34 weken zwanger ben zit ik daar niet op te wachten. Mijn achterste linkerbovenste kies is afgebroken, zou dat het zijn?

Ik ben trouwens al een paar jaar niet meer bij de tandarts geweest (bang, had nare tandarts) Heb mij nu dus bij een andere tandarts in laten schrijven.

Hebben jullie enig idee wat ik hiermee aan moet???
Paul

Kiespijn is eigenlijk altijd een teken van ontsteking. Ontsteking is in geen geval goed tijdens een zwangerschap. Gelukkig is een dergelijke ontsteking maar heel klein en zal het dus geen directe gevolgen hebben. Daarom raad ik je aan nog wat andere tandartsen te bellen, of die misschien eerder tijd voor je hebben. Vertel daarbij dan ook het verhaal dat je zwanger bent. De behandeling zal geen kwaad kunnen. Alleen voorkom je natuurlijk het liefst rontgenfoto's.
Succes met je kies en vooral met je zwangerschap!

Met vriendelijke groet,
Paul.
wo, 12/20/2006 - 11:13 Permalink
Ricky


De behandeling zal geen kwaad kunnen. Alleen voorkom je natuurlijk het liefst rontgenfoto's.


Ook die kunnen geen kwaad! Zeker als de nodige bescherming wordt gebruikt (loodkraag, loodschort). Vaak zijn één of meerdere foto's noodzakelijk voor een goede diagnose/behandeling. Maar bel die tandarts nog eens, het is eigenlijk niet juist dat hij je zo lang met deze problemen laat rondlopen, zeker als je zwanger bent. Kan hij je niet helpen? Dan kan hij op z'n minst een afspraak bij een collega regelen! Zijn (beroeps)eer vereist dat. Succes!
Groet, Rick :wink:
vr, 12/29/2006 - 00:27 Permalink