zwanger en kies laten trekken

Author:
nienkeg
Posted:
wo, 04/12/2006 - 10:00
Hallo allemaal,

Uiteindelijk, op de valreep, toch nog maar de tandarts een keer gebeld (zie onderwerp 'klemmende verstandskies'), en ze had tijd, een dag voor ik op vakantie ga (dus komende vrijdag gaat dat kreng er eindelijk uit!)

Ik had toch steeds meer pijn en moest de hele afgelopen week al een pijnstiller slikken elke avond, plus dat die kies (ik schaam me een beetje) ech zodanig is weggevreten dat er een scherpe rand aanzit die mijn wang elke keer openhaalt... :(

Hoe dan ook, vrijdag gaat die kies er dus naar alle waarschijnlijkheid uit, maar wat ik vergat was dat we ook een kinderwens hebben en dus niet veilig vrijen.
Ik moet vlak na het weekend ongesteld worden, dus ik kan ook niet eerder een zwangerschapstest doen; maw ik weet niet of ik misschien zwanger ben.

Kan het kwaad om een kies te laten trekken in de vroegste stadia van de zwangerschap?

Toen ik vorige keer zwanger was hebben we het volgens mij uitgesteld, en heb ik de napijn bestreden met paracetamol omdat de brufen niet samen ging met borstvoeding; maar voor hetzelfde geld ben ik natuurlijk NIET zwanger en ik vind het dan wel zonde om de afspraak te missen want ik heb echt last van die kies! (en negen maanden wachten wordt echt een ramp!)

Wie weet raad?

Alvast bedankt,

groetjes Nienke
mariska74

op zich kan de verdoving van de tandarts geen kwaad bij de zwangerschap. Maar de vraag is hoe je de periode erna doorkomt. Normaal slik je dan brufen of ibuprofen en dat mag je beter niet slikken, in je zwangerschap. Ook wanneer je antibiotica moet slikken, is dat lastig omdat maar een beperkt aantal antibioticum geslikt mag worden tijdens de zwangerschap. Ik zou de tandarts even gaan bellen om te overleggen van te voren. Misschien dat iemand anders ervaring heeft?
wo, 04/12/2006 - 10:58 Permalink