Zwanger...

Author:
nienkeg
Posted:
zo, 05/14/2006 - 07:03
Hallo allemaal,

Twee weken geleden heb ik mijn verstandskies rechtsonder laten verwijderen en tegelijkertijd rechtsboven alles laten vullen (de verstandskies aan die kant was er al eerder uitgehaald maar in de rest zaten flinke gaten).
Een behoorlijke klap van een verdoving dus.
Daarna heb ik gelukkig maar 1x een paracetamol hoeven slikken, daarna was dat niet meer nodig.

Nu, twee weken later, blijkt dat ik zwanger ben. Rond de tijd dat ik de behandeling onderging, was de bevruchting dus zogezegd in volle gang...
Weet iemand of in zo'n vroeg stadium van de zwangerschap, paracetamol en/of de verdoving kwaad kunnen (ze heeft twee verschillende verdovingen gebruikt, de eerste met de injectienaald en later nog een andere met een soort klikapparaatje (toen was het al gedeeltelijk verdoofd)?

Alvast bedankt,
m. vr. gr.
nienkeg
fransaki

Verdoving is geen probleem, wat vullingen betreft is er vanuit de hoek van de biologische tandheelkunde een voorkeur om geen amalgaamvullingen(grijze) uit te boren of aan te brengen in verband met de vrijkomende kwikdamp. Wanneer dit toch moet dan bij voorkeur onder cofferdam (rubberlapje). Aan de ander kant is het natturlijk zo dat in het verleden, bij iedereen tijdens zwangerschap vullingen werden vervangen en die waren toen allemaal grijs. (een cofferdam werd toen nog helemaal niet gebruikt)
zo, 05/14/2006 - 07:56 Permalink
nienkeg

Hoi,

Bedankt tandenfee ;-)

Fransaki,
Ik zou NOOIT toelaten dat er amalgaamvullingen in mijn mond terecht kwamen... gelukkig hoefde ik daarover niet met mijn tandarts in discussie, zij heeft soewieso al gewoon composietvullingen gezet....
Bedankt verder, ik geloof niet dat ik mij echt zorgen hoef te maken... ik adcht alleen, omdat het in zo'n vroeg stadium was... Maar goed
Dag!
zo, 05/14/2006 - 11:31 Permalink
Dragonfly

Gefeliciteerd met je zwangerschap! Ik denk niet dat je kindje echt veel schade zal hebben ondervonden van je tandartsbehandeling, maar ik bent geen specialist. Er zijn wel meer vrouwen die een dergelijke behandeling hebben ondergaan zonder dat er negatieve effecten meetbaar waren bij het kind.

Als je het van te voren had geweten, was er misschien anders gehandeld om de risico's voor het ongeboren kind zo veel mogelijk te beperken, maar daar is nu niets meer aan te doen.

Ik zal me niet al te veel zorgen maken en gewoon genieten van je zwangerschap. Vergeet niet extra foliumzuur te slikken (0,4 milligram per dag). De kans dat je kindje met een aangeboren afwijking ter wereld komt wordt hierdoor kleiner, maar dit geld voor elke zwangerschap.

Houdt je gebit wel goed schoon tijdens je zwangerschap. :smt001 De hormonale veranderingen in je lichaam maken je tanden en tandvlees extra gevoelig.
zo, 05/14/2006 - 15:03 Permalink