Zou het liefst alle tanden + kiezen willen trekken

Author:
guarnere
Posted:
za, 03/20/2010 - 14:38
Hallo allemaal,

Het liefst zou ik alle tanden + kiezen willen trekken en een Prothese willen.

De afgelopen jaren ( 6/7 jaar) loop ik zeker 3/4 keer naar de tandarts voor controle of het laten vullen van kiezen en tanden.
Tevens heb ik ook al een x aantal wortel kanaal behandeling behandelingen gehad en nu is er gisteren een stuk tand afgebroken van mijn verstandskies ( deze was dan niet gevuld) ik heb geen last van mijn zo ver ik weet en om naar een weekend tandarts te gaan is een beetje aan de prijzige kant ( als zeg ik het zelf en dat gebeurd nu altijd met het weekend of met feestdagen / verjaardag)

De laaste 2 jaar ben ik niet meer naar de tandarts gegaan om dat het elke keer weer iets was ( Je poetst niet goed / je moet beter vlossen ) nu weet ik dat mijn gebid niet goed is en daarom vlos ik 2 keer per dag en poets ik 4 keer Per dag ( In de ochtend net als ik wakker ben, na het middag eten, na het avond eten en dan voor dat ik ga slapen).

Nu heeft me broer dit ook jaren geleden gehad dat hij alle tanden er uit wilde hebben maar zijn tanden waren er erger aan toen maar mij vraag is:
Kan ik tegen een Tandarts zeggen dat hij alles er uit moet halen en een Prothese voor mij moet maken of heb ik daar het recht niet op?

Mvg,
Stefan
alpifresh

Je kunt alles tegen je tandarts zeggen. Je kunt alles vragen. Maar hij hoeft niet alles te doen wat je wilt. Je mag wel van hem verlangen dat hij je heel goed uitlegt waarom hij het niet zou willen doen.
Zijn argumenten kunnen goed zijn, en dan zul je je mening moeten aanpassen.
Als zijn argumenten niet goed zijn, kun je altijd nog naar een andere tandarts.

Heb je er al eens aan gedacht om naar een mondhygiëniste te gaan voor advies over hoe je jouw specifieke gebit het beste kunt onderhouden? Misschien moet je ander flossen, of een andere tandenborstel gebruiken. Als er een simpele oplossing is, is het zonde om je gebit overboord te gooien. Overtuig je er eerst van wat in jouw situatie het beste is.

Er zijn hier meer topics van mensen die een kunstgebit willen, vooral om maar niet meer naar de tandarts te hoeven (vanwege angst of geld). Hopelijk heb je die al gevonden. Lees er vooral veel over. Een kunstgebit betekent niet altijd dat je nooit meer naar de tandarts hoeft, of dat je geen (pijn)klachten meer zult hebben. Als dat je verwachtingen zijn, kun je bedrogen uitkomen.
za, 03/20/2010 - 15:10 Permalink