:( zo'n pijn!

Author:
ikke09
Posted:
do, 02/26/2009 - 23:47
ik zit er hier ff helemaal doorheen :(

heb altijd problemen gehad met mn gebit op mn 6e ben ik een keer op mn stuur geklapt en om 1 of andere reden zijn er 2 tanden gestopt met groeien lijkt het, mijn 2 (boven)voortanden lijken net 'hazen'tanden omdat aan beide kanten die tanden heel klein zijn. moeilijk uit te leggen..
daardoor werd ik zo vaak uitgescholden en naam ik vaak niet eens de moeite om te poetsen omdat het er 'toch al niet uitzag' (dat was mijn gedachte als kind)

Ben altijd al bang geweest voor de tandarts ik had altijd een hele kwaaie omdat ik mijn tanden niet goed poetste :smt013 :smt018 . Achteraf uiteraard had de man gelijk maar zo iets hoor je niet op die manier te brengen naar een kind.
Ben op mijn 15e voor de laatste keer geweest (nu ben ik bijna 23) die laatste keer was ik te laat op de afspraak hij wilde me die dag niet meer helpen, best dacht ik en ik ben vervolgens nooit meer terug geweest en daar heb ik nu zo'n spijt van :smt010

Al mijn kiezen zijn verrot en het doet zo'n zeer, mijn tanden zijn ook niet meer wat ze zijn moeten en eten word langzamerhand heel moeilijk!! ik ben er flink depressief van,heb zelf momenten dat ik zelfs geen zin meer in het leven heb, ben niet meer mezelf en ten einde raad :smt010
Het enige waar ik me zelf nog op de been door kan houden is mn zoontje..

Ik ben niet aanvullend verzekerd dus ik kan het gewoonweg niet betalen die behandelingen die ik zal moeten ondergaan!
Overigens zit ik ook in de schuldsanering dus, ik las hier al meerdere die in de schuldsanering zitten en met tips als:
Vraag de schuldsanering om te helpen, maar dat is geen optie ze zien het als 'nog een schuld' en om in de sanering te blijven mag je geen nieuwe schulden maken.
Ook een lening, hulp van de Sociale dienst zit er niet in..hun helpen hier niet met tandarts gebeuren :smt010

Ik had vorige week een kliniek hier in Nederland gemailt wat de kosten zouden zijn voor een behandeling, ik kreeg daarop als antwoord dat het (logisch) zo niet te zeggen was maar dat het toch wel betaalbaar was hoor!
Ze omschreef het als: 'Je zou het kunnen omschrijven als het uitzoeken van een auto, de prijzen zitten tussen een volkswagen tot een audi!'
Dus ik heb weer een potje zitten janken..ik kan zelfs die volkswagen niet betalen :smt010

Ik weet gewoon echt niet wat ik moet doen..moest gewoon even mijn verhaal kwijt :smt009
remcoh

Hallo Ikke,
Welkom bij de club
Voor wat betreft de financiele situatie: dat blijft op deze manier koffiedik kijken.
Ik zou als ik jou was eerst eens naar een goede tandarts gaan om daar de situatie eens in kaart te laten brengen.

Als je eenmaal weet wat er allemaal mis is, dan kun je gaan zoeken naar mogelijke scenario's om e.e.a weer op orde te brengen.
er zijn zo veel mogelijkheden en alternatieven. wellicht moet je alles uitsmeren over een langere periode en kun je beginnen met de meest urgente zaken. Klinkt mischien rottig, maar als je elementen hebt waarvan blijkt dat ze niet meer te redden zijn: extracties zijn niet zo duur en worden meen ik soms, als ze uitgevoerd moeten worden door de kaakchirurg ook nog vergoed uit de basisverzekering.

Ik denk dat je een eind kunt komen met een goede planning. Voor volgend jaar is dan wellicht een goede verzekering te overwegen. zelf heb ik ook de nodige issues en heb daarom gekozen voor de duurste verzekering van menzis
za, 02/28/2009 - 11:41 Permalink