Zon ongelofelijke kiespijn. Wat moet ik doen?

Author:
marieke30
Posted:
za, 08/14/2010 - 07:16
Hallo,

Ben nu hier maar jammer genoeg erg ervaren met van alles en nog wat op gebitproblemen.

Heb nu enorme kiespijn door een kies die al langer problemen geeft. Ook bij de tandarts geweest en die zei als ik er niet teveel last van had zou ik het nog even moeten aanzien anders zou ik een wortelkanaalbehandeling krijgen. Het is een kies waar een diepe vulling in zit en dichtbij een zenuw die nu dus problemen geeft.

Nu is het dus weekend en heb ik weer meer last..... :smt013 Wat gaan ze doen bij de weekendtandarts als ik heen ga?

Pff....ben er gewoon bang voor dat het een tussenoplossing wordt daar en ik heb al zoveel behandelingen staan....op dit moment heb ik aan de linkerkant nog 1 wortelkanaalbehandeling te gaan en dus die kies waar ik nu last van heb
En aan de andere kant moet ik nog naar de kaakchirurg voor een wortelpuntonsteking en een kies waarvan wss of een wortelkanaalbehandeling en kroon komt of ik hem laat trekken....

Blegh heb het ff zo gehad met mn gebit..... :smt009
Spiegeltje

Wat gaan ze doen bij de weekendtandarts als ik heen ga?

Waarschijnlijk zal de weekendtandarts onder verdoving een wortelkanaalbehandeling opstarten. De tandzenuw wordt daarbij verwijderd en er wordt een desinfecterend middel ingesloten en een (vaak tijdelijke) vulling geplaatst. De ergste pijn is dan meteen na de behandeling en uitwerking verdoving weg, vaak zelfs grotendeels of geheel weg. Uw eigen tandarts kan dan de behandeling na enige tijd (geen spoed) afmaken.

Dus niet onnodig lang mee blijven doorlopen en uzelf kwellen maar inderdaad de dienstdoende tandarts bellen. Sterkte!


Qua pijnstiller: probeer paracetamol of - als dat niet voldoende helpt - een combinatie van paracetamol en ibuprofen (lees eerst de bijsluiters!).
za, 08/14/2010 - 10:31 Permalink