Zit te denken aan zelfmoord...

Author:
benerzoklaarmee
Posted:
zo, 06/26/2011 - 04:11
Ten eerste even dit: Ik schrik alleen al enorm van het feit dat hier een forum van is! Met name hoe vol ie staat met klachten van al die lieve mensen die pijnklachten blijven houden ( of gekregen hebben door behandeling!) zorgt bij mij dat inmiddels de moed in de schoenen is gezakt!Ik ben al een poosje "bezig" op dit forum en vele mensen trachtten mij te helpen. Ikzelf heb dan ook mede daardoor menig diagnose gesteld, echter: Mijn tandarts heeft me behoorlijk op kosten gejaagd d.m.v. de ene foto na de ander ( ze zien nooit iets!) maar ik verga nu meer dan een half jaar van de pijn in mijn linker-kaak. Alles is de revue reeds gepasseerd:Aangezichtspijn, reuma, jicht, ik weet het niet meer, want menig tandarts vroeg mij of ik wel goed gezond was! Dit heb ik zeer serieus genomen en heb me laten doorlichten bij Prescan in Duitsland. Er werd een hernia in mijn rug gevonden en ik moest maar stoppen met roken. Dat was het!Dus verder gezond? Ik geloof er niets van! Ik denk eerder dat het andersom is: De klachten worden veroorzaakt door de ingrepen van de tandarts!
Deze pijn is niet te harden! De ellende is ontstaan na een extractie van mijn linkerkies ( een- na - achterste) waarbij mijn kaakbot gebroken is! Mijn nieuwe tandarts heeft uit de wond een stuk uitstekend bot weggeknipt. Nooit ben ik daarna pijn-vrij geweest! Ik ga NOOIT meer naar een halfjaarlijkse controle, de "uitnodiging" ligt al een poos op de mat!Want telkens na zo'n oproep is het goed mis met mijn gebit omdat ze zogenaamd een gaatje vinden terwijl ik er nooit last van had!
Lieve tandartsen op dit forum: Kan het ook zijn dat bepaalde tandartsen je ziek maken en pijn veroorzaken? Want dat begin ik zo langzamerhand te denken. En nu niet gelijk mij weer blokken van dit forum maar hier eens serieus over na denken a.u.b., want hier in het Oosten van Nederland wordt gerommeld...ben ik bang. Ook dat verhaal over de verdoving baart mij grote zorgen. Dat die allerlei kwalen kan veroorzaken mits je er gevoelig voor bent! Ik ben hier enorm van geschrokken en ben tot de conclusie gekomen dat ik totaan mijn dood pijn zal hebben aan mijn kaken en kiezen.
Is er iemand die zeker weet dat Dit alles heeft mijn leven verziekt terwijl ik een hoge pijngrens schijn te hebben! Zo "onschuldig" leek het allemaal in het begin: Je hebt een gaatje, tandarts vult hem met troep en voila! Klaar! Niet dus, dan begint de ellende! Of zie ik dit verkeerd? Graag reaktie, en niet allemaal tegelijk boos zijn of op de teentjes getrapt, maar eerlijk antwoord, daar zijn wij "patienten" die alles moeten betalen bij gebaat!
In de hoop voor menig ander patient te hebben gesproken wacht ik af, met nog maar weinig hoop.
Lieneke

Wat een nare situatie.
Zo te lezen heeft u flinke klachten en heeft u al meerdere tandartsen er naar laten kijken. Of er ergens een tandarts bestaat die mensen met opzet laat pijnlijden...Dat weet ik net zo min als u. Maar het lijkt me sterk, maar niet onmogelijk. Eerlijkheidshalve denk ik dat u toch niet hieraan moet denken. Dan hadden die andere tandartsen toch al iets gevonden?

Zou ik wat meer over u mogen weten? Heeft u medicijnen, bezoekt u een specialist? Wat is uw prive-situatie? Heeft u vaker nare dingen meegemaakt in de medische wereld of totaal wat anders?

En verder; bent u gestopt met roken en is er wat aan die hernia gedaan? Hoe is de hernia ontstaan?
zo, 06/26/2011 - 10:07 Permalink
benerzoklaarmee

Nogmaals hartelijk dank voor uw lieve en goede reaktie via PB. Ik ben vergeten te melden dat ik nu ong. een half jaar kamp met verhoging die komt en gaat.( koorts-achtig met 38 graden) Toch is de pijn nooit kloppend, eerder stekend te noemen en verkrampend. Ook mijn tong en keel zijn zeer pijnlijk. Ik heb enorme angst en ja; Ik kan me goed voorstellen dat dit niet bevorderlijk is voor herstel.
Dank voor de tips, ik zal ze ter harte nemen daar ik zeker veel heb meegemaakt: Een auto-ongeluk en ben zwaar mishandeld door een ex die me ferme klappen in mijn gezicht heeft verkocht. Toch ii dat alweer 15 jaar geleden, kan het zolang duren voordat de gevolgen merkbaar zijn?
Sorry voor mijn heftige reakties maar u zei het zelf al; Het is helaas niet niks. Toch vecht ik door want er is nog genoeg om dankbaar voor te zijn. En een forum zoals dit: Ik had niet gedacht dat het me zo goed zou doen! Komplimenten voor u allemaal!
zo, 06/26/2011 - 16:41 Permalink
Lieneke

Bedankt voor uw eerlijkheid. Misschien kent u wel mensen in uw omgeving die vader/moeder hebben verloren en daar pas heel veel jaren later echt moeite mee krijgen...Dus het zou heel goed kunnen dat u nu pas met de gevolgen te maken heeft.
De koorts zou kunnen komen van een steeds slechter wordende weerstand. Heeft u wel eens het gevoel in een circeltje rond te draaien? Dat u van de regen in de drup raakt?
zo, 06/26/2011 - 18:53 Permalink
Miriam1978

Mag ik je heel veel sterkte en succes wensen? Ik weet hoe het voelt om geteisterd te worden door pijn in de mond (niet in de mate van jou), het beheerst je leven. Ik weet zeker dat het goed gaat komen, probeer de wanhoop niet te laten overheersen. En het is inderdaad fijn dat er een forum als deze bestaat, met lotgenoten en deskundigen. Nogmaals sterkte gewenst!
zo, 06/26/2011 - 19:49 Permalink
benerzoklaarmee

Hartelijk dank voor al uw hartverwarmende reakties.
Psychiatrische hulp heb ik 15 jaar geleden al zelf gezocht maar zij vonden het niet nodig om in mijn verleden te wroeten! Ik heb nogal wat meegemaakt en ik kan me goed voorstellen dat mijn zenuwen het nu niet meer "trekken".
Gisteren ben ik bij mijn huisarts geweest en die zit te denken aan een neurinoom ( schrijf ik dit goed?) Littekenweefsel na die extractie dat op mijn vijfde hersenzenuw drukt. De pijn die ik omschreef paste daar exact bij volgens hem. Ik heb op eigen verzoek Carbamazepine gekregen. Dit moet ik langzaam opbouwen en als de pijn na een week is verdwenen betekent dit inderdaad, wat u al vermoedt, zenuwpijn. Dan moet de kaakchirurg na een OPG het neurinoom operatief verwijderen.
Wat denkt u? Goede diagnose tot nu toe?Gek genoeg voel ik me al veel rustiger door die medicijnen maar een pijnstiller is het niet he?Ik vraag me af of ik er een pijnstiller naast mag gebruiken, dit ben ik vergeten te vragen daar ik dacht dat dit medicijn direkt z'n werk zou doen.
Lieve mensen, artsen en iedereen op dit forum: Nogmaals dank voor uw reakties en medeleven.
Ik houd kontakt. Joanna.
di, 06/28/2011 - 12:33 Permalink
Mario1976

@benerzoklaarmee

Psychiatrischae hulp is niet altijd alleen maar wroeten in het verleden. Bovendien is 15 jaar geleden, niet hetzelfde als nu.

Misschien helpt het te beseffen dat ieder mens die een tijd lang met (onverklaarbare) pijn rondloopt, vroeg of laat daar ook psychisch gebukt onder zal gaan.

Het kán heel nuttig zijn, hier speciaal op toegespitste psychische hulp voor te zoeken.

Als dan ook nog eens de pijn opgelost kan worden met de beschreven ingreep, dan zijn meerdere vliegen in 1 klap geslagen...

Toch?
di, 06/28/2011 - 15:28 Permalink
mecánico para …

neurioom? littekenweefsel op de V na extractie? huisarts denkt? OPG en dan ingrijpen................mja, dat zijn dus 4 dingen die totaal los van elkaar al een apart verhaal zijn, maar samen wordt het "wonderlijk".
Zoals paramedic schreef, u heeft dringend psychiatrische diagnostiek en hulp nodig met dit probleem
di, 06/28/2011 - 18:10 Permalink
benerzoklaarmee

Dus u denkt dat de pijn en onverklaarbare koorts in 1 klap weg zijn met weer sessies praten met de psychiater? Hm, ik denk dat dit inderdaad een extra hulp kan zijn maar er zal toch echt verder in mijn lichaam gekeken moeten worden daar deze enorme pijn te lang duurt. De carbamazepine lokt gek genoeg de pijnaanvallen uit heb ik het idee daar het geen pijnstiller is.Of is het normaal dat het eerst erger wordt? Is ook psychologisch: Als ik weet dat het eerst erger wordt dan kan ik ermee leven.
Misschien staat die koorts los van het kaakprobleem..
Nou ja, ik zal kontakt opnemen met de arts die jullie me hebben aanbevolen.Heel attent van jullie.
wo, 06/29/2011 - 10:31 Permalink
mecánico para …

Het is blijkbaar niet het antwoord wat u verwachtte, maar ik weet wel dat veel klachten lichamelijk lijken maar dat helemaal net zijn. Uw huisarts geeft een wazig voorzetje en dan mag een ander het gaan uitzoeken, dat vind ik vreemd. Daarnaast is de aanhef, ik zit aan zelfmoord te denken een schreeuw om hulp waar je als tandarts weinig mee kan. Klinkt toch logisch dat we dan een verzoek aan u doen hulp te zoeken op de plek waar wij, niet eens uw behandelaar van het probleem, wel meer kans op succes heeft dan hier op het forum of bij uw huisarts.
wo, 06/29/2011 - 11:11 Permalink
benerzoklaarmee

Beste allemaal,

Ik moet toch zo vreselijk lachen om die malle mecánico para bicicletas! Wat een zuurpruim, haha! En ik heb het over zelfmoord! Daarvoor allemaal mijn excuses want in opperste pijn zeg je vaak de ergste dingen.
Inmiddels zijn mijn lichamelijke zenuwen eindelijk gekalmeerd hoor! En met de rest zit het prima, dank je wel allemaal voor het medeleven!
Ik heb gewoon een ordinaire ontsteking in mijn bovenkies, die door zo'n tandarts die haar diploma op Bona-punten heeft gehaald verwaarloosd is.
Tijdens het vervangen van een zwarte vulling door composiet ( op eigen verzoek) zei ze toen ze klaar was: "Dat was hard nodig, je zit aan een WKB".
Daar kun je ook eerder mee komen lijkt me zo, bijvoorbeeld als je bezig bent met die kies en je constateert het al. Maar goed, niet iedereen verdient het om ook daadwerkelijk tandARTS te worden genoemd. Ik ben niet voor niets uit die praktijk weggegaan.
De verhoging is nu overduidelijk aantoonbaar: Ontsteking, maar zoals ik vaker opmerk is op die fotootjes niets te zien. Ook geen ontsteking. Je moet zo'n tandarts eerst zien te overtuigen dat ie de desbetreffende kies openmaakt. En ja; Er zijn tandartsen die je daarvoor moet wakker maken. In mijn geval duurde dat dus anderhalf jaar! En die abnormale pijnaanvallen? Waarschijnlijk een schreeuw om hulp van mijn lichaam! Pijn is een serieuze waarschuwing mensen!
Laat je niet afschepen en ook niet afschrikken door bepaalde types hier op het forum die er een hobby van hebben om onzekere mensen gek proberen te krijgen. Hij heeft denk ik geen andere hobbies in z'n leven. Of heeft thuis niks te vertellen, dat kan ook.
Aan alle anderen; Zeer hartelijk bedankt voor het meeleven, jullie zijn geweldig! Maar dat hebben we via prive-mail reeds besproken. Goed dat dit forum er is, nu nog de juiste mensen bannen...
za, 07/02/2011 - 19:29 Permalink
Miriam1978

Fijn dat je van je de pijn afbent.. En wat een banale oorzaak! Toch weet ik niet of je tandarts debet is aan het niet vinden van een oorzaak van je pijn: je vermoedde zelf immers dat het te maken had met de extractie en de gevolgen hiervan.
En wat mpb betreft: ik vind zijn commentaar altijd to the point en duidelijk. Wellicht niet altijd even empathisch, maar wel zeer deskundig en direkt (hij had immers gelijk met zijn opmerking over de diagnose van je huisarts). Maar ja, ik ben dan ook een nuchtere noorderling en het onderwerp van je bericht loog er niet om... Hoe dan ook, super dat het beter gaat! Fijn weekend!

P.s. MPB, heb je nog een plekje vrij in je praktijk? :smt003
za, 07/02/2011 - 19:43 Permalink
mecánico para …

Beste allemaal,

Ik moet toch zo vreselijk lachen om die malle mecánico para bicicletas! Wat een zuurpruim, haha! En ik heb het over zelfmoord! Daarvoor allemaal mijn excuses want in opperste pijn zeg je vaak de ergste dingen.
Laat je niet afschepen en ook niet afschrikken door bepaalde types hier op het forum die er een hobby van hebben om onzekere mensen gek proberen te krijgen. Hij heeft denk ik geen andere hobbies in z'n leven. Of heeft thuis niks te vertellen, dat kan ook.
Aan alle anderen; Zeer hartelijk bedankt voor het meeleven, jullie zijn geweldig! Maar dat hebben we via prive-mail reeds besproken. Goed dat dit forum er is, nu nog de juiste mensen bannen...


laat ik voorop stellen dat ik het niet raar vind dat je niet elke ontsteking op de foto ziet, maar blijkbaar is er geen duidelijke diagnose gesteld. Maar je generaliseert je zelf helemaal suf over wat tandartsen allemaal wel niet fout doen. Dat stoort me wel een beetje ja. Daarnaast laat je verhalen van huisartsdiagnostiek passeren waarvan ik denk........wat l#l je nou. En dan is je aanhef dat je een lang genoeg touw zoekt want je ziet het niet meer zitten. Dan denk ik.......... laat nou eerst die diagnose stellen en zoek hulp want dit soort geblèr om hulp is vaak de opmaat voor erger.
Wat guitiger is........je claimt nogal wat diagnoses te hebben gesteld, maar deze ontging je. Kort gezegd zet je jezelf graag op een voetstukje en pist tegen de gevestigde orde. Prima, maar ik krijg een beetje het idee dat je anderhalf jaar lang ook naar de tandarts toe zelf niet duidelijk bent geweest. En laat dat soort aandacht trekkerij ook niet echt normaal zijn. Die scan, die hernia, je angst voor de verdoving en de bijwerkingen..........ik denk, je bent een neurotisch persoon. Mag ik gewoon denken en zeggen. Dus zoek nou maar gewoon hulp daarvoor.

Dat je ook denkt hoe ik in elkaar zit en thuis onder de knoet zit enzo..........gast, je zou eens moeten weten. Nu je klacht weg is heb je weer spatjes. Maar mocht je ooit weer troubles hebben dan kan ik je 1 ding melden, ik ga echt, al was het betaald nooit nog een antwoord geven op vragen.


en @ miriam1978: sommige mensen snappen het, sommigen zullen dat nooit doen
za, 07/02/2011 - 20:09 Permalink
Lieneke

Ik vind het wel bijzonder dat de titel nu ineens weggewuifd wordt als 'dan zeg je rare dingen'. Misschien moet er dan in vervolg even wat beter worden nagedacht voor er zoiets wordt geschreven want er zijn een aantal mensen hier behoorlijk van geschrokken en hebben het schijnbaar dan te serieus genomen. Ook ik heb het idee dat er iets niet 'klopt' en blijf ik bij mijn advies.
za, 07/02/2011 - 21:32 Permalink
Snowman

Beste allemaal,

Ik moet toch zo vreselijk lachen om die malle mecánico para bicicletas! Wat een zuurpruim, haha! En ik heb het over zelfmoord! Daarvoor allemaal mijn excuses want in opperste pijn zeg je vaak de ergste dingen.


Ik heb je topic een beetje gevolgd omdat ik enorm schrok van de titel.
Ben blij voor je dat de pijn weg is maar denk de volgende keer naar aub
voordat je iets schrijft zoals hier de titel.
Heb veel opperste pijnen gehad (zoals jij die noemt) maar nog nooit
in mijn hoofd gehaald om zoiets te zeggen.

Punt is dat heel veel mensen zoiets zeggen en dat is puur een schreeuw
om aandacht en meer niet.
Toch zijn er nog altijd een aantal mensen die het zeggen die het
werkelijk doen.
:smt018 :smt018 :smt018
za, 07/02/2011 - 23:19 Permalink
Miriam1978

Zachte heelmeesters maken stinkende wonden, is mijn adagium. Overigens vind ik het opvallend hoe snel 'de oorzaak' van de pijn opeens is getraceerd na al die tijd. Woensdag was je nog van plan om op advies van de huisarts naar de kaakchirurg te gaan, twee dagen later is het euvel plotsklaps verholpen én ben je van tandartspraktijk veranderd (terwijl je in je eerste bericht aangeeft de uitnodiging voor de tandarts te negeren). Een wonderbaarlijke genezing ;)...
zo, 07/03/2011 - 09:07 Permalink
vV

de beste vriendin van een heel goede vriendin van mij heeft recent daadwerkelijk zelfmoord gepleegd.......details ga ik niet op in, maar wat hier door TS gedaan word vind ik ronduit walgelijk ,met name naar die mensen toe die daadwerkelijk zo erg psychisch in de knoop zitten....
zo, 07/03/2011 - 10:57 Permalink
Paramedic

Zit te denken aan zelfmoord...

Graag reaktie, en niet allemaal tegelijk boos zijn of op de teentjes getrapt, maar eerlijk antwoord, daar zijn wij "patienten" die alles moeten betalen bij gebaat![/quote
Die eerlijke antwoorden heeft u gekregen !
Ik heb nogal wat meegemaakt en ik kan me goed voorstellen dat mijn zenuwen het nu niet meer "trekken".
Daarnaast is de aanhef, ik zit aan zelfmoord te denken een schreeuw om hulp waar je als tandarts weinig mee kan. Klinkt toch logisch dat we dan een verzoek aan u doen hulp te zoeken op de plek waar wij, niet eens uw behandelaar van het probleem, wel meer kans op succes heeft dan hier op het forum of bij uw huisarts.

Beste allemaal,

Ik moet toch zo vreselijk lachen om die malle mecánico para bicicletas! Wat een zuurpruim, haha! En ik heb het over zelfmoord! Daarvoor allemaal mijn excuses want in opperste pijn zeg je vaak de ergste dingen.
Inmiddels zijn mijn lichamelijke zenuwen eindelijk gekalmeerd hoor! En met de rest zit het prima,

Nou, daar denk ik anders over.
Goed dat dit forum er is, nu nog de juiste mensen bannen...

Helemaal mee eens !, ik weet er al een !
maar wat hier door TS gedaan word vind ik ronduit walgelijk ,met name naar die mensen toe die daadwerkelijk zo erg psychisch in de knoop zitten....

Ben ik het heel erg mee eens !

Mijn conclusie blijft : U heeft dringend psychiatrische hulp nodig !
En van mij krijgt u geen reakties meer!
zo, 07/03/2011 - 16:29 Permalink