zijn er ook mensen zonder pijn bij wkb?

Author:
Ally09
Posted:
wo, 06/09/2004 - 23:31
Waarschijnlijk ben ik volgende week aan de beurt voor een wkb. Helaas kom ik alleen maar verhalen tegen waarbij een wkb zeer pijnlijk is geweest. Zijn er ook mensen die een niet zo pijnlijke wkb hebben gehad? En wordt er altijd een kroon geplaatst na een wkb???

Groeten van een bangerd
Roxanne

ik heb bij de endo start wel wat napijn gehad ( eerder een weeig gevoel )
en bij de endo af, heb ik helemaal geen napijn gehad...

en bij mij is er ook geen kroon geplaatst, omdat mijn gebit nog vrij jong is ( 17 jaar )...

Groetjes :smt006

Veel succes bij de tandarts :)
do, 06/10/2004 - 07:21 Permalink
BlueDive

Hi Ally09,

't Klinkt misschien onwaarschijnlijk, maar van de wbk die ik heb gehad heb ik erg weining gevoeld. Nadat de tandarts klaar was met de behandeling vroeg ik hem waarna hij de wkb nu zou gaan doen; ik had zo weinig van de wkb gevoeld dat ik dacht dat hij alleen nog maar voorbereidende handelingen bezig was geweest!
Dat ik zo winig voelde kwam omdat de tand al helemaal dood was, en er dus geen pijnzenuwen meer waren.

Dus een wbk hoeft absoluut niet veel pijn te doen. Als je de pech hebt dat je tand/kies nog voor het grootste deel leeft kan ik me voorstellen dat je wat voelt, maar als je tand dood is is het een fluitje van een cent.

Sterkte, BlueDive
do, 06/10/2004 - 09:44 Permalink
marjolyn

Hallo

Ik heb ook erg weinig napijn gehad, en bij de behandeling zelf was het verdoofd, maar na de verdoving had ik alleen een klein beetje drukkend gevoel
En ik heb ook geen kroon gehad.

Groetjes Marjolijn
do, 06/10/2004 - 12:37 Permalink
Anne1962

Hallo,

Ook ik heb inmiddels 2 wkb in kiezen gehad (laatste is week of 5 geleden). Door de verdoving voelde ik sowieso al helemaal geen pijn en nadien heb ik ook niet echt last gehad. Een beetje een drukkend gevoel maar dat was met een dag of 3 ook weer weg. Daarna totaal geen pijn of last meer van gehad.

groetjes Anne
do, 06/10/2004 - 15:15 Permalink
yvon

Hoi Ally,

Je wou graag weten of je veel of weinig van een WKB voelt. Nou ik heb er vorig jaar eentje aan mijn voortand gehad en ik heb er absoluut niks van gevoeld en ik had geen verdoving. Het ligt er net aan denk ik hoe dood je zenuwen zijn en aan de hand daarvan doet het pijn of geen pijn. Dus dat is gewoon afwachten denk ik.

Tuurlijk hoef je geen kroon na een WKB! Tenzij je net zoals ik een ongelukje krijgt waardoor je voortand afbreekt waar je dus net een WKB aan hebt gehad :lol: . Ik heb sinds afgelopen week dus wel een kroon. Maar goed dat is mijn eigen fout doordat heel toevallig bij dat ongelukje net die tand af is gebroken, en natuurlijk omdat deze wel wat kwetsbaarder wordt. Maar goed ik zal je niet onnodig bang maken Nodig is het dus niet!! Het is gewoon kijken hoe het bij jou gaat dat kun je van te voren niet zeggen. En de ene tandarts verdoofd het wel dus dan voel je zowieso niks maar mijn tandarts (en meerderen denk ik) die heeft het niet gedaan i.v.m. mocht er toch nog wat leven in zitten door mijn reactie hij dat dan weet. En met een verdoving wordt alles tijdelijk uitgeschakeld. Ik hoop dat het je meevalt. Succes in ieder geval.

Groetjes Yvonne :smt006
zo, 06/13/2004 - 18:25 Permalink
Kayenik

Ik heb helemaal geen pijn gehad bij mijn wortelkanaalbehandeling :D

Zat wel een hele grote ontsteking onder... al aan de wortelpunt volgens mij ofzoiets?? Ik weet niet meer zeker.. alleen dat heel mijn gezicht zelfs dik was hahaha

1e keer verdoofd, maar was de 2e keer niet eens meer nodig!
ma, 07/05/2004 - 22:42 Permalink