Ziek van wkb?

Author:
Vlavia
Posted:
wo, 11/29/2006 - 15:08
Ik heb afgelopen vrijdag een beginnende wkb gehad, ze moet nog 1 wk doen (van de 4 heeft ze er 3 gedaan en dat zou voorlopig genoeg moeten zijn zei ze), en er zit nu een noodvulling in. Over (nu nog) 3 weken gaat ze verder.

De pijn is een stuk afgenomen, in het begin was het nog wel heftig, maar nu is het een stuk minder, maar ik voel het nog wel. Ook heb ik het idee dat ik overal in mijn mond pijn voel :-? Ik voel me eigenlijk over het algemeen niet lekker. Ik heb veel hoofdpijn, waar ik normaal geen last van heb, en voel me gewoon heel futloos en heb dus overal pijn in mijn lichaam (spieren, hoofd, etc).

Ben ik nu toevallig ziek geworden tegelijk met deze wkb, of DOOR deze wkb? Kan ik gewoon de 3 weekjes wachten totdat het afgemaakt wordt, of ruineer ik daarmee mijn hele gebit?

Ik ben namelijk best wel bang omdat ik zulke slechte kiezen heb, in mijn nachtmerries neem ik een hap van een appel waar dan al mijn kiezen inblijven steken zeg maar ;) Toch maar een kunstgebit :D (en dat op mijn 24ste)

Maargoed, weet iemand of dit ernstig is? Dit zieke gevoel?
joek

Misschien ben je niet lekker door de ontsteking die je hebt voordat je een wkb kreeg?
Of is het gewoon iets wat rondwaart. Het is tenslotte herfst en de tijd voor zieke mensen.

Groetjes,
Joke
do, 11/30/2006 - 22:14 Permalink
de digitale tandarts

Ik heb soms weleens meegemaakt dat mensen ziek zijn geworden na een wortelkanaalbehandeling. Bij een kanaalbehandeling kunnen toch wat bacterien of bacteriele producten in omloop gebracht worden, wat een reactie te weeg brengt.

Gelukkig heb ik nooit meegemaakt dat het ernstig werd en knapte iedereen redelijk vlot weer op, beterschap!
do, 11/30/2006 - 23:02 Permalink
Vlavia

dankjewel :D

het gaat ook inmiddels weer wat beter, maar ik heb nog nooit zoveel hoofdpijn gehad als de afgelopen week :?

ben nu aan de multivitaminen voor meer weerstand ;)
vr, 12/01/2006 - 11:26 Permalink
sweetgirl

hoi Vlavia,

ik moet pas over paar weken wortelkanaalbehandeling en ik heb ook erg last van een onsteking.
Niet lekker voelen algemeen, beetje hoofdpijn, behoorlijke pijn af en aan en heb ik het idee dat het niet alleen die kies is, pijn trekt naar mijn oor enzo.
Nou ja je begrijpt me wel :lol:
Erg vervelend, je kan er echt naar van worden.
Echt balen dat je dan nog een tijd moet wachten.
Sterkte!
vr, 12/01/2006 - 21:24 Permalink
Vlavia

en dan moet je nog een paar weken wachten?
dat lijkt me helemaal niet gezond :-?
ik heb gewoon op een ochtend gebeld, ik was de pijn zat, en toen kon ik tussendoor.
gelukkig maar, want ik had het echt niet veel langer volgehouden...
maar houd jij het dan nog wel vol zolang?
zo, 12/03/2006 - 22:27 Permalink
sweetgirl

Hoi Vlavia,

Ik heb nu geen pijn meer hoor.
Mijn tandarts heeft mijn kies van de week opengemaakt en alvast wat werk eraan verricht.
Ook een soort medicijn ingedaan voor de ontsteking en ik heb gelukkig geen last meer nu :D
Ze zit gewoon vol met afspraken en de WKB duurt nogal lang dus ik kon er niet tussen meer.
Maar als het erger mocht kon ik terugbellen en anders bel ik zo alle tandartsen af of ga naar de vervanging als ze weg is.
Ze gaat ook nog op vakantie in Januari dus vandaar.
Verkeerde timing mijn kies :lol:

Maar hoe gaat het verder nu met jou?
nog veel hoofdpijn?
di, 12/05/2006 - 17:45 Permalink
Vlavia

Hey Sweetgirl,

Momenteel heb ik een beetje last van de kies waar mijn tandarts een wkb heeft uitgevoerd. Tis beetje vervelend, maar niet zo erg dat ik er niet van kan slapen of eten oid, dus ik denk dat het gewoon van dat 4e wortelkanaal komt wat ze nog heeft laten zitten (tenminste, ik denk dat ze dat heeft gedaan, probeer die gesprekken tussen haar en assistente beetje te volgen, maar moet maar een keer op cursus voor die termen :D). In ieder geval maakt ze het over 2 weekjes af, dus ik hoop dat ik er daarna niets meer mee voel.

Aan de andere kan van mijn kaak heb ik nu ook pijn, leuk is dat, ben je van de ene af, begint de andere. Tis geen constante pijn, maar voel het wel vaak (en als ik het niet voel en ik concentreer me erop, voel ik het alsnog weer). Geen idee of mijn tandarts tijd heeft daar wat aan te doen op mijn afspraak... zal ze wel geen tijd voor hebben. Ik heb in januari iig groot onderhoud gepland (nieuw verzekeringsjaar ;)), dus ik verwacht dat dan alles wel verholpen kan worden.

Hoofdpijn gaat wel wat beter, maar heb toch nog steeds meer hoofdpijn dan ik normaal heb. Hopelijk gaat het nog over. Ben ook nog steeds beetje ziekjes, maar niet zo erg dat ik niks kan doen, gewoon af en toe duizelig enzo algemeen niet lekker voelen, dat soort dingen.

Maar bij jou is dus gewoon alles leeggehaald in je kies, en het hoeft nu alleen nog maar gevuld te worden? Dan zou je er idd geen pijn aan horen te hebben lijkt me. En als het verantwoord is zolang nog te wachten, zal het wel goed komen :)
wo, 12/06/2006 - 10:36 Permalink
sweetgirl

vervelend hoor voor je die klachten die je nog hebt!
Ja dat heb je vaak, krijg je alles tegelijk...om het leuk te maken zeg maar :smt009

Mijn tandarts zei dat het nog 1 a 2 uur duurt de volgende keer dus ja ik zie het wel, laat het maar over me heen komen, het zal toch moeten gebeuren.
Ben allang blij dat ik geen pijn meer heb want was er echt naar van.

sterkte over 2 weekjes Vlavia!
wo, 12/06/2006 - 20:53 Permalink
Vlavia

ja nog 2 weekjes :D ik wil voor de kerst toch wel van de pijntjes af zijn. ben nu nog steeds telkens voorzichtig aan het kauwen... maar kauw wel netjes met beide kanten, anders krijg ik pijn in mijn kaken ;)

maar jouw tandarts is nog 1 of 2 uur aan je bezig? dat is hartstikke lang! wat doet ie dan nog allemaal? ik dacht dat mijn tandarts bij mij alleen nog 1 kanaaltje leeg moest maken, ontsmetten en dan definitief vullen, dat is toch in een half uurtje gebeurt dacht ik... nouja niet dat ik de tijd bijhoud wanneer ze bezig is. kheb meer mijn ogen dicht want ik wil niet zien wat voor enge aparaatjes ze allemaal gebruikt :P
wo, 12/06/2006 - 23:06 Permalink
Vlavia

grom :x heb ik zo'n last van een kies, blijkt het dezelfde kies van die wkb te zijn, waarschijnlijk dan dat 4e kanaal wat ze niet verwijdert heeft.

wat zou daar de reden voor geweest zijn?

iig ga ik morgen gelijk bellen, want ze mogen het van mij nu wel gelijk afmaken (of iig dat kanaal, de rest kan dan alsnog over 11 dagen).

tis niet leuk meer :cry: ik wil niet constant bij elke pijnscheut in mijn kiezen denken dat ze eruit vallen...

alleen mijn tanden en mijn verstandskiezen zijn nog gaaf, maarja, daar heb je dan ook niet zoveel aan he ;)
zo, 12/10/2006 - 22:24 Permalink
Vlavia

zo, ik heb de tandarts weer overleefd :D

pfff, al die geuren en geluiden en dat gewroet telkens je mond openhouden en dan span ik automatisch ook mijn nekspieren heel erg aan en...

maarja :) hopen dat ik straks geen last meer van die kiezen heb
do, 12/21/2006 - 13:11 Permalink