ziek van de pijn...

Author:
RuthC81
Posted:
vr, 08/01/2014 - 21:09
Anderhalve maand geleden in 2 behandelingen tandhalzen laten vullen. Ook werden er 2 gaatjes gevuld en 1 vulling vervangen.
Na eerste behandeling veel napijn door heet leunen/steunen op mijn gebit/wang/lip/tandvlees.
Die pijn was over.

Week later kreeg ik kiespijn linksonder uitstralend naar oor via kaak tot aan kin.
De pijn werd erger. Ik ben een extreme angstpatient, maar deze pijn was te erg en herkende ik als zenuwpijn. Daarnaast stond de vakantie voor de deur en dan vang ik pleegkinderen op.
Dus op naar de tandarts. Hij zag alleen een blote tandhals en heeft deze gevuld. De pijn zou door constante irritatie hierdoor komen en hiermee dus verholpen zijn. Gelukkig...geen WKB.

Ondertussen naar de huisarts voor een verkoudheid die al maanden duurt. Antibiotica mee. Verkoudheid over en geen oorontsteking.

De pijn werd echter zo erg dat ik er woensdag niet meer van kon slapen. Zeuren afgewisseld met bonken en steken. Kies doet pijn (i duidelijk welke door te drukken er net onder), maar de omgeving nog meer. Gevoel alsof alles dik is (gelukkig niet)
Stekende oorpijn. Slaap en kin tintelen. Kaak tussen oor en kin zeurt. Klier onder pijnlijke kies is opgezet.
Migrainemedicatie icm ibuprofen en paracetamol/coffeine helpen niet meer.

Weer naar de tandarts. Klachten klinken als zenuwontsteking, maar op de foto is niets te zien. Kies reageert ook extreem op de lucht- en watertest.
Ook kan hij geen oorzaak van een mogelijke ontsteking vinden.
Advies: Antibiotica blijven slikken en hopen dat het concreter (?????) wordt of hopen dat het over gaat. Als het zijn kies was zou hij hem niet open laten maken.
Voor de zekerheid wel de foto meegekregen en een recept voor ibuprofen 600, want hij gaat 3 weken op vakantie.

Dus nu zit ik ziek op de bank in de vakantie en de kinderen hebben weinig aan me. Alles is teveel...het doet zo'n pijn! :(
Constantijn

Klinkt toch heel erg als irreversibele pulpitis en die is inderdaad ook geenszins te zien op een röntgenfoto.

Gelukkig kan bijna iedere pijnklacht gemaskeerd worden met een goede pijnstiller. Indien ibuprofen niet goed genoeg werkt, dan is een paracetamol met codeïne 500 mg / 200 mg(geen coffeïne) 3x daags een heel goede optie.

In geval dat deze ook niet voldoende helpt, dan moet je wel naar de (weekend)tandarts.

Maar goed, we zijn nu wel al twee dagen verder.
zo, 08/03/2014 - 20:56 Permalink