Zie foto.. wat is dit?

Author:
mavo1981
Posted:
ma, 08/22/2011 - 23:43
Hallo,

Mijn schoonzusje stuurde mij vandaag een foto van haar mond. Ze heeft gigantische kiespijn zegt ze. Kan iemand aan de hand van de foto zien, wat dit kan zijn?
Ze zit momenteel in Hongarije, dus direct naar de tandarts was geen optie aangezien ze al panisch wordt van het woord alleen.

Alvast bedankt!
Attach
Illuminus

Je schoonzus laat een stoppelbaardje staan?

"kiespijn" kan vanalles zijn...gaat t om dat rode ding op de kies? of om die verstandskies die half doorgebroken is.....is er iets fout gegaan onder die grote vulling die we zien....

Denk toch dat er weinig anders op zit dan naar de tandarts te gaan....
di, 08/23/2011 - 00:01 Permalink
Workie

nou dit is dus weer een forum waar je niks aan hebt.. uitschrijven maar weer!! :smt013 :smt013

Wat denk jezelf wat het zou kunnen zijn?
Kiespijn krijg je niet zomaar en zo'n rood puntje ook niet dus zou het wel eens een ontsteking kunnen zijn die veroorzaakt is door een gaatje.
kortom in zo'n geval had ik geeneens een foto gemaakt en het internet afgespeurd en de foto op internet gezet, maar was ik gelijk naar de tandarts gegaan.
vr, 08/26/2011 - 22:16 Permalink
mavo1981

Bedankt voor de reactie

Dit is een foto van de mond van mijn zusje die op dit moment in Hongarije zit.. Ze is erg bang voor de tandarst dus ze gaat echt niet naar een tandarts die niet nederlands spreekt. Wanneer ze weer in nederland is, zal ze inderdaad Z.s.m. een tandarts moeten bezoeken
vr, 08/26/2011 - 23:33 Permalink
Illuminus

@Lieneke, het zou kunnen dat er hyperplastisch gingivaweefsel omhoog gekomen is, maar ik moet zeggen dat ik dat nog nooit gezien heb. Wel ingroei in caviteiten maar eigenlijkn nooit solitair tot boven occlusieniveau.

Ik vermoed dat het een pulpapoliep is, door snelle caries is er cavitatie ontstaan tot op de pulpa, in plaats van een pulpitis heeft de zenuw zoveel weerstand dat er door de pulpa een soort granulatieweefsel gevormd wordt als barriere tegen de bacteriën. Pulpapoliepen geven normaal eigenlijk nooit klachten, maar in dit geval zou er wel eens op gebeten kunnen zijn. Ik zie nl de caviteit waar hij uit zou moeten komen ook niet, maar dat kan door de poliep zelf gemaskeerd worden.
za, 08/27/2011 - 10:10 Permalink
mecánico para …

overigens, is de TS al uitgeschreven want we waren weer eens niet snel genoeg in de vakantie. tegen dit soort volk zeg ik, ga dan met die foto je eigen tandarts lastig vallen, moet je eens kijken of ie meteen 19,43 rekent. :smt011 OJO
za, 08/27/2011 - 19:44 Permalink