Zeurende pijn tussen twee kiezen in

Author:
Juuljuul
Posted:
zo, 06/21/2015 - 18:34
Hallo,

Ik heb sinds gisteravond (zaterdagavond) opeens een soort zeurende (kies)pijn tussen twee kiezen/tanden in (het gaat om bovenkaak tussen nummer 15 en 16 in). Het lijkt althans daar vandaan te komen, sluit niet uit dat t alleen kies 16 is. Hoe erg kan dit al zijn? Ik weet dat het zonder foto's geen doen is etc, maar geldt bij zeurende pijn de regel van hoe langer je dat hebt hoe erger/meer er iets aan de hand is? Eigenlijk ''hoop'' ik op een ''normaal/gemiddeld'' gaatje tussen die twee kiezen in (ga er vanuit dat een beginnend gaatje geen zeurende pijn veroorzaakt in de meeste gevallen). Ik zit namelijk totaal niet te wachten op een wortelkanaalbehandeling of erger. Ik ga namelijk donderdagochtend voor n week op vakantie en heb geen zin in heftige napijn etc. Morgen om 8.30 uur in ieder geval meteen de tandarts bellen. Ben in december voor het laatst bij de tandarts geweest overigens, toen was er niks, maar er waren geen foto's gemaakt, dan zie je toch niet wat er tussen de kiezen zit? (foto's maken gebeurt om het bezoek, dus elk jaar). De pijn op n schaal van 1 tot 10 zal ongeveer 4-5 zijn. Het is niet zo dat het niet meer uit te houden is, zoals ik wel lees als ik Google raadpleeg op kiespijn. Soort zeurende irritante pijn. Ik ben er ook redelijk onrustig door aan t worden, vooral met t oog op mn komende vakantie donderdag. Hopelijk kan iemand mij iets nuttigs zeggen/vertellen hier (ook al weet ik dat het meeste speculatief is).
Juuljuul

Overigens valt sinusitis misschien niet volledig uit te sluiten. Werd vanochtend beetje zweterig wakker, voel me niet op en top en m'n beide neusgaten zaten vanochtend helemaal dicht en was heel erg snotterig. Voel ook n soort druk bij mn hoofd/hoofdpijn en neus.

Moeilijk.. want t kan natuurlijk ook zijn dat de kiespijn helemaal doortrekt naar boven en t wel gewoon mn kies is.
zo, 06/21/2015 - 20:28 Permalink
Juuljuul

Ik laat wel even weten wat er vandaag allemaal gebeurd is.

Vanochtend meteen gebeld en kon gelijk netjes om 9:30 terecht. Heb mn verhaal gedaan en er werden foto's gemaakt (van mn kiezen). Daarop was te zien dat er n gaatje/tandrot onder n huidige vulling zat. Dat is weggeboord en kreeg een nieuwe vulling. Ook werd er een koud-warm test gedaan op die kies en tikte hij erop. Pijn deed dit echter niet. Toen naar huis maar ik merkte dat naarmate de verdoving uitwerkte die pijn die ik voor de behandeling terug had. Ik dus wederom de tandarts gebeld met dat ik diezelfde pijn nog had. Het kon volgens hem napijn zijn. Ik vroeg of de zenuw misschien ontstoken was, dat leek hem sterk, maar durfde t ook niet volledig uit te sluiten.

Een half uur later werd ik gebeld door de tandarts dat hij t verhaal niet los kon laten omdat er gewoon iets niet klopte, en vroeg of ik na sluitingstijd (na vier uur) langs kon komen. Daar aangekomen werd weer de warm-koud test gedaan en getikt op mn tand om te kijken of t pijn deed. Was wederom niet zo. Dit keer maakte hij wederom foto's alleen dit keer andere foto's waar je meer kon zien (ook wortels en holtes naast mn neus etc of zo). Daar zag hij (in mn kaak, bijholtes) wat zwarte/donkere/afwijkende plekken. Wat opzich wel past bij mn symptomen van mn keelontsteking van 2 weken terug, en dat ik gisterochtend beetje zwetend wakker werd met mn neus helemaal dicht. Ook heb ik een wat drukkend gevoel op mn voorhoofd en bij die botjes naast mn neus/op mn wangen. Daarvoor ga ik morgen naar de huisarts. Ook merkte hij op dat tussen mn die twee kiezen waar ik last heb mn tandbeen ietwat blood lag (of zo). Terugtrekkend tandvlees dus. Het kan volgens hem n combinatie van die twee dingen zijn. Nu heeft hij n soort fluorgel op die plekken/randen (smaakte naar kauwgom) gedaan en mij antibiotica gegeven. Hij vond de zenuw eruit halen zonder duidelijke indicatie voor iets nog te heftig, dit kan altijd nog mocht het onverhoopt toch dat zijn en t heftiger wordt. Kan m elk moment (tussen 8 en 22) bellen in ieder geval dus dat is n prettig idee.

Nu met een ibu'tje erbij ook hoop ik dat de pijn afneemt en t snel beter gaat. Krijg de foto's nog binnenkort via de post dus als daar interesse voor is kan ik die hier ook plaatsen voor n wat meer totaalbeeld.
ma, 06/22/2015 - 18:39 Permalink