zeurende pijn, tandarts op vakantie

Author:
christienp
Posted:
vr, 06/13/2014 - 18:24
Hallo allemaal.

Ik heb jullie advies nodig: ik heb al een paar weken zeurende (lichte) kiespijn, soms kloppend, soms met steken, en erger als ik iets warms drink, maar vaak voel ik ook helemaal niks en al met al is het heel goed te verdragen (en ik heb een hele lage pijngrens, dus dat wil wat zeggen). Vorige week heb ik al m'n moed verzameld om naar de tandarts te gaan, maar toen ik er was had ik eigenlijk niet echt last en op een hele serie foto's was niks te zien. Ik voel ook niet heel duidelijk bij welke kies het probleem zou zitten (onder een kroon met WKB, misschien). De tandarts deed liever geen WKB als het niet zo erg was, en ik doe natuurlijk uberhaupt liever geen WKB ;-) dus ben ik weer vertrokken. Inmiddels is de pijn weer terug (maar nog steeds niet heel erg) en de tandarts op vakantie (14 juli weer terug). Is dit iets waarvoor ik een andere tandarts zou moeten bellen? Of kan het, zo lang de pijn goed te doen blijft, geen kwaad om af te wachten? Ook omdat ik dus niet precies weet welke kies het is. En zijn er dingen die ik ondertussen kan doen, zoals bv ibuprofen slikken tegen een eventuele ontsteking of zo? Alvast bedankt voor de reacties (maar probeer me niet al te veel te laten schrikken, ik ben al bang zat voor de tandarts...)

groetjes
Christien
Romy32

Het is altijd lastig als je pijn hebt, terwijl er niet echt een oorzaak te vinden is.
Goed dat er foto's zijn gemaakt, al is een ontsteking daarop niet altijd te zien.
Als de pijn duidelijk erger wordt, is het wel goed de tandarts te bellen. Je eigen tandarts is lang op vakantie, maar als het goed is zijn er wel tandartsen die voor hem waarnemen. Waarschijnlijk is dat ingesproken op de telefoonbeantwoorder van je eigen tandarts.

Als de pijn goed te doen is, zoals je nu omschrijft, kun je het nog even aankijken.
Ibuprofen zou ik alleen slikken als het zonder pijnstiller niet gaat (en in dat geval zou ik ook de tandarts bellen).
Soms zijn klachten trouwens het gevolg van tandenknarsen of -klemmen. Heb je enig idee of je dat doet?
za, 06/14/2014 - 17:46 Permalink
christienp

Bedankt voor je reactie. Ik heb geen idee of ik tandenknars, maar dat zou een tandarts misschien wel al gezien hebben? Misschien zit de kroon daar gewoon te hoog? Voorlopig is de pijn goed te doen en soms zelfs geheel weg, dus dan wacht ik inderdaad maar af tot het duidelijk veel erger wordt voor ik de vervanger/het tandartsbemiddelingsbureau bel. Ondertussen dus geen ibuprofen en dan maar gewoon veel poetsen. Bedankt voor je advies!
za, 06/14/2014 - 22:08 Permalink