Zeurende pijn: rottende tand of vulling?

Author:
Philippe79
Posted:
do, 03/08/2012 - 11:41
Ik sukkel nu al enkele maanden met een zeurende 'pijn' aan mijn rechter bovenkaak.

Daar staat een tand die al zeker tien jaar terug ontzenuwd werd, en na een tandartsbezoek bleek daar een abces op te zitten. De boel werd opnieuw opengeboord, gezuiverd en na drie beurten terug definitief opgevuld. Nu blijf ik echter met een zeurend gevoel zitten in die 'buurt' van die tand. Punt is alleen dat ik nu niet meer weet of het van die zelfde tand komt, of van de tand daarnaast, die ook al jaaaaren terug gevuld werd met een amalgaam-vulling.

Ik heb vaak een metaalsmaak in de mond, en ik voel soms die kenmerkende pijnscheutjes aan die tand. Nochtans is er volgens de arts met die tand (en vulling) niks mis.

Voel ik nu die pijn door die ontstoken(?) ontzenuwde tand, of is de amalgaamvulling mss versleten/lek/losgekomen door al het werk aan de tand daarnaast?...

Arts weet het ook niet goed en die ontzenuwde tand zomaar trekken is ook geen optie, als je niet zeker bent.

Gekke is dat in de tand vlak daaronder (dus odnerkaak) min of meer hetzeflde probleem heb. Ook die heeft een amalgaamvulling, er is niks te zien op de foto's, maar toch voel ik (zeker bij koud eten) regelmatig een flinke pijnscheut door die kies...

Zelfde vraag: vulling versleten?

Andere mogelijkheid zouden mijn sinussen kunnen zijn, die druk veroorzaken. Heb idd al maanden ook last van loopneus en verstopte neus.

hopelijk heeft iemand van jullie hier ervaring mee?

Gr!
Philippe79

Bedankt al voor de tip!

Maar het is toch iets anders denk ik. Ik heb nu gemerkt dat beide kiezen, volgend op mijn bovenste hoektanden (die de voorbije weken allebei her-opgevuld werden), dezelfde symptomen vertonen:

Beide kiezen zijn lang geleden gevuld met amalgaam. Nooit problemen mee gehad, maar na de recente 'werken' aan die hoektanden, heb ik in beide kiezen soms een flinke pijnscheut bij het eten van koude dingen waar ik echt op moet bijten. Dus geen probleem bij warme dingen, zoet, zout,... Enkel bijvoorbeeld bij het bijten op pakweg een koud stuk taart. Gekke is, dat dit ook altijd maar één keer is. Verderbijten is dus geen probleem...

Nu zit ik te denken: de kiezen daar vlak onder, in mijn onderkaak dus, hebben OOK een amalgaam-vulling.

Zou het kunnen dat beide vullingen via iets kouds 'in contact' komen met elkaar en er een soort van 'elektrische schok' optreedt?

Ik moet er ook bijvertellen dat mijn tanden de laatste maanden een beetje 'op wandel' zijn geweest. Ik bedoel daarmee het gevoel dat je hebt als je wijsheidstanden verder doorkomen en alles 'onder druk' komt te staan. Mss komen die vullingen door een minieme verplaatsing nu in contact met elkaar?

Enfin, nog even en ik haal ze er allemaal eigenhandig uit en eet alleen nog maar papjes. :lol:
ma, 03/12/2012 - 09:19 Permalink
Philippe79

Update op dit:

na enkele maanden 'rust' is het probleem opnieuw begonnen. De problemen zijn nu wel gestabiliseerd rond mijn rechterbovenkies naast de oektand, die dus al meer dan tien jaar ontzenuwd is en begin dit jaa ral opnieuw werd opgevuld.
Ik blijf daar dus een zeurend gevoel hebben. Pijn is het niet, gewoon het 'gevoel' dat die tand er zit. Eten is geen enkel probleem.
Ik heb zelfs de indruk dat eten het zeurend gevoel even doet verdwijnen. Met een ontstekingsremmer gaat de 'pijn' meestal weg, om soms enkele dagen weg te zijn, en daarna terug te komen.

Bovendien heb ik ook linksbovenaan een zeurend gevoel, maar dan eerder het gevoel dat je hebt als je tanden onder druk staan door bv doorkomende wijsheistanden. Die staan er echter al jaren...

Zou het mss kunnen dat die bovenste wijsheidstanden toch nog een beetje 'groeien' en dat door de druk, die ontzenuwde tand steeds opnieuw gaat 'irriteren'?

Soit, ik ben het beu, ook al doet het niet echt pijn. Je kan het nog best vergelijken met iemand die zijn vinger op je arm duwt. Doet geen pijn, maar je voelt het wel.
za, 07/07/2012 - 19:50 Permalink
Philippe79

Nu heb ik het echt wel gehad met die tanden...

Nadat ik er een aantal weken/maanden weinig tot geen last meer aan had gehad, is het vorig week opnieuw begonnen.

Rare is: tijdens vakantie aan de zee: niks, nada, noppes. Terug aan het werk: hopla!

Gek genoeg situeert de pijn zich nog altijd mmeestal aan beide kiezen, volgend op de hoektanden, bovenaan. MEESTAL, want soms is het ook bij de andere kiezen.

Pijn is het dus nog altijd niet, gewoon zo'n zeurend gevoel. Zoet, zout, bijten, is allemaal geen probleem. Integendeel bijten verlicht het gevoel zelfs, heb ik de indruk.

Sinds vorige week, heb ik wel die pijnscheuten opnieuw. Was al maanden geleden. Nog altijd slechts één pijnscheut, bij iets koud. Daarna opnieuw niks meer.

Zit ik te denken: kan dit van mijn sinussen komen? Heb al heel mijn leven een 'snotneus'. In de ochtend lopend, de rest van de dag half verstopt.

Tandarts ziet niks. Trekken lijkt me zinloos, gezien soms ook andere kiezen opspelen.

Zucht...
vr, 08/31/2012 - 21:12 Permalink
Newtan

Hallo Philippe

Ik kan op afstand natuurlijk niet zien of er gekke dingen zijn.
Als ik dit zo bekijk loopt het niet gierend uit de hand maar genezen je tanden weer vanzelf.

Wat ideeën:
- klemmen van je kaken
- parodontitis
- uitstraling vanuit andere delen van je lichaam
- te weinig vitamines en mineralen.

Voor de eerste twee kun je bij de gemiddelde tandarts goed terecht.
Voor de laatste twee is het even zoeken naar een arts/tandarts die wat meer naar het grote verband kijkt.

Hoe is je Engels? http://www.curetoothdecay.com/Cure_Tooth_Decay_Preview.pdf
Of stel je vraag eens op http://www.westonprice.nl/

Veel geduld toegewenst.
za, 09/01/2012 - 09:17 Permalink