zeurende pijn na wortelkanaalbehandeling

Author:
Heleentje
Posted:
zo, 12/28/2008 - 16:10
Hoi,

Na veel pijn (koud/warm en zoet, niet kunnen kauwen) na het plaatsen van een witte vulling heeft de ta toch een wortelkanaalbehandeling gestart. Er was veel twijfel bij de ta en bij mij, een witte vulling veroorzaakt vaak napijn. Maar het bijten op een stokje, op de tandartsstoel, was erg vervelend. Een paar seconden later stak er echter een golf van een helse pijn op.

Dit is nu 5 dagen geleden, het moet nog worden afgemaakt. Nu voel ik sinds 2 dagen een zeurende pijn, ik kan de kies niet goed aanwijzen. Een koude omgeving, de kou buiten, verergert de pijn. Maar koude lucht happen lukt weer prima. Mijn oor zit dicht en ik heb steken in mijn slaap en achterhoofd. Na 4 paracetamol is mijn temperatuur 38c.

Wie heeft een antwoord? Neemt de druk in mijn kies toe of is er iets anders aan de hand. Ik had hiervoor geen klachten, kon prima kauwen op die kiezen..

Alvast bedankt.
Heleentje

Jammer dat niemand reageert. Ik heb inmiddels voor de derde dag verhoging. Ik ben er helemaal slap van. Mijn wang is niet dik, maar heb een strak gevoel bij mijn jukbeen en mijn nek is ook stijf. Heb last van duizelingen en ben niet vooruit te branden. Het zeurende gevoel is steeds aanwezig. Voel me helemaal niet goed.
Wie weet raad?

H.
ma, 12/29/2008 - 14:07 Permalink
Spiegeltje

Tandarts bellen en verhaal voorleggen. Na een dag of 5 na de behandeling zou je niet veel last meer moeten hebben. Overigens geef je niet aan veel pijn te hebben, bij complicaties heb je dat meestal wel. Maar het beste is toch even de tandarts bellen denk ik. Als die geen oplossing weet de huisarts, misschien is er iets anders aan de hand.
di, 12/30/2008 - 00:13 Permalink
Heleentje

Hoi Spiegeltje,

Ik ga vanmiddag naar de tandarts. Over de pijn; zolang ik niet praat of buiten loop dan blijft het zeurend. Zodra ik praat, krijg ik steken. Dan volgt een periode met een golvende zenuwpijn. Geen 'helse' pijn, maar duidelijk een zenuwpijn in die kies. Op een schaal van 1 t/m 10, een 7.
Maar de duizeligheid, door de "koorts", dat is de druppel. Misschien zijn het twee verschillende dingen. Bijzonder blijft het dat het opgewekt wordt door praten, toch?
di, 12/30/2008 - 11:08 Permalink